Sme rodina sa zaujíma o prípad týraného chlapčeka. Podľa nich zlyhal štát
30 | 01 | 2020 I Peter Bachan

Sme rodina myslí srdcom a pomáha.


V tomto prípade skutočne nejde len o predvolebný slogan. Predstavitelia hnutia dokážu podať pomocnú ruku tam, kde je to naozaj potrebné. Svoje by o tom vedela porozprávať aj babička malého bojovníka Martinka, ktorý viac ako mesiac bojoval o svoj život.

Prípad otriasol verejnosťou krátko v novembri minulého roka. Len štvorročného chlapčeka dobil otec do bezvedomia. Nevinnému dieťaťu spôsobil bitkou a kopancami vážne poranenia na celom tele. Chlapca prijali v banskobystrickej nemocnici v bezvedomí. Podstúpiť musel niekoľko operácií hlavy.

Prognózy pre Martinka neboli priaznivé. Spočiatku nerozprával a nechodil. Z bolestivého zážitku sa zotavuje najmä s pomocou svojej babky, ktorá si vnúčika vybojovala do svojej starostlivosti. Matka chlapca, ktorá dlhodobo tolerovala týranie svojho syna vlastným otcom, však rozhodnutie súdu napadla. Otec je už za mrežami. Malého Martinka pritom nenapadol takýmto surovým spôsobom prvýkrát.

Tajomník poslaneckého klubu Sme rodina Jozef Hlinka na sociálnej sieti upozornil na to, že Martinko bol hospitalizovaný z rovnakých dôvodov už pred rokom. Napriek tomu sa nič neudialo a dieťa bolo vrátené naspäť do starostlivosti rodičov. Podľa Hlinku zlyhal štát, ktorý sa o malé dieťa vôbec nepostaral. A dnes ostal celý boj na pleciach jeho babky.

Borisovi Kollárovi ide karta. Mení rétoriku konkurencie a určuje témy
Všetci s ním majú problém, no bez neho to po voľbách zrejme nepôjde. Borisovi Kollárovi a hnutiu Sme rodina sa navyše podarilo určiť jednu zo zásadných tém predvolebného boja. Čítať ďalej
27 | 01 | 2020 | Peter Bachan


Hnutie Sme rodina sa jej rozhodlo pomôcť. Babičku po novom roku Hlinka dokonca navštívil aj osobne v Brezne, kde býva. O prípad týraného chlapčeka sa pravidelne zaujíma. Spoločne s Milanom Krajniakom sa rozhodli prostredníctvom interpelácií pýtať kompetentných, prečo musel Martinko tak dlho trpieť a prečo musela situácia zájsť až tak ďaleko.

Otázky od Sme rodina dostali minister práce Ján Richter, ministerka vnútra Denisa Saková aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár. „Ide o to, aby preverili postup sociálky, polície a prokuratúry v Brezne,“ uviedol na facebooku Milan Krajniak. Na odpoveď majú spomínaní 30 dní. „Tieto odpovede budeme očakávať a po ich doručení Vás budeme informovať, pretože nám nie je jedno, ako k tomuto odsúdeniahodného činu mohlo opätovne vôbec dôjsť a aká zodpovednosť bude vyvodená!“ uzavreli predstavitelia Sme rodina.

O prípade informujú so súhlasom babky dieťaťa.

Nováčikovia podceňujú Kollára. Volebný potenciál Sme rodina je vysoký
Boj o voliča sa kráti. Do parlamentných volieb ostáva už len šesť týždňov. Opozícia vrátane nováčikov už zostavuje budúcu vládu a rozdeľuje kreslá. Dnes však nie je ešte nič isté. Čítať ďalej
20 | 01 | 2020 | Peter Bachan