V uzavretom meste Wu-chan je aj šesť Maďarov. Zatiaľ tam musia ostať
27 | 01 | 2020 I Karolína Kristínová

Podľa súčasných informácií maďarský rezort diplomacie zatiaľ nemá informácie o nákaze občanov Maďarska koronavírusom, ale na základe dobrovoľnej registrácie eviduje pobyt šiestich Maďarov v uzatvorenej čínskej provincii, uviedol Tamás Menczer , hovorca ministerstva zahraničných vecí.


S uvedenými občanmi Maďarska v Číne rezort diplomacie udržiava priebežne kontakt.


"Piati z nich sú v meste Wu-chan, z nich štyria pracujú na rôznych pozíciách pri znovuotvorení jednej fabriky. Ich zmluva trvá do začiatku februára a nechcú sa  skôr vrátiť do vlasti", konštatoval Menczer. Piaty Maďar by chcel opustiť mesto i provinciu, avšak zostáva v Číne. Šiesty Maďar avizoval snahu z Číny odísť, v tom mu podľa hovorcu pomôže veľvyslanectvo Maďarska v Pekingu. S uvedenými občanmi Maďarska v Číne rezort diplomacie udržiava priebežne  kontakt, zdôraznil Menczer a dodal, že všetci sú zdraví a nepodliehajú panike.


Ministerstvo zahraničných vecí monitoruje, aké bezpečnostné protokoly má EÚ a ostatné krajiny zavedené, či sú potrebné letiskové opatrenia alebo cestovné obmedzenia. 


MIMORIADNE: Rusko zadržalo japonského občana pre podozrenie zo špionáže
Japonskí občan bol zadržaný vo Vladivostoku po tom, čo sa snažili získať tajné vojenské materiály. Informuje o tom spravodajský portál RT. Čítať ďalej
27 | 01 | 2020 | Marek Molnár