Pakistan tvrdí, že indický nákup ruských systémov S-400 len vyvoláva "závod v zbrojení"
24 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Rozhodnutie Indie kúpiť ruský raketový obranný systém S-400 vyvoláva preteky v zbrojení, vyhlásil Pakistan len deň po tom, čo otestoval balistickú raketu schopnú niesť jadrové hlavice. Informuje o tom portál Sputnik.


Pakistanská hovorkyňa ministerstva zahraničia Aisha Farooquiová vo štvrtok novinárom prehlásila, že majú "obavy z uvedenia systémov protiraketovej obrany v tejto oblasti," a dodala, že S-400 by mohol "destabilizovať systém v južnej Ázii, čo by viedlo k zbytočnému závodu v zbrojení“.

Pakistanská úradníčka tiež zdôraznila, že „uvedenie [balistickej protiraketovej obrany] by nemalo viesť k falošnému pocitu bezpečia a nesprávnemu konaniu“.

Je iróniou, že vyhlásenie nasleduje len deň po pakistanskej skúške balistickej rakety Ghaznavi.

Naí Dillí uskutočnilo svoju prvú zálohovú platbu na systémy S-400 koncom minulého roka, pričom dodávky by mali byť dokončené do roku 2025, uviedol zástupca zástupcu ruského veľvyslanectva v Indii Roan Babushkin.

Čínske úrady zdieľali prvé fotky nového koronavírusu
Boli zverejnené prvé podrobné snímky smrtiaceho koronavírusu, ktorý zabil najmenej 26 ľudí a infikoval približne 830 ďalších. Informuje o tom portál RT. Čítať ďalej
24 | 01 | 2020 | Marek Molnár