Mexickí vojaci zabili 11 útočníkov kartelu pri hranici s Texasom
19 | 01 | 2020 I Dominik Simon

CIUDAD VICTORIA, Mexiko - Mexickí vojaci zabili 11 útočníkov pri mexicko-texaskej hranici vo štvrtok. Informovali o tom štátne úrady Tamaulipas.


Okolo 14:30h boli vojaci prepadnutí pri bežnej hliadke na poľnej ceste v komunite v Los Angeles v štvrti Miguel Aleman, povedal Luis Alberto Rodriguez, vedúci koordinačnej skupiny pre bezpečnosť štátu Tamaulipas. Civilisti začali strieľať na vojakov z kríkov, povedal. Velenie regionálnej armády doposiaľ neodpovedalo na žiadosť o vyjadrenie sa k situácii.



 

Táto oblasť je kontrolovaná kartelom v Perzskom zálive, ale tiež v oblasti zaznamenala zásahy od novej generácie kartelu Zetas a kartelu Jalisco. Od smrti dieťaťa ku ktorej došlo tento mesiac, keď ozbrojenci zaútočili na vozidlo svojej rodiny v tejto oblasti, došlo k zvýšenej vojenskej prítomnosti.

Mexické úrady zabránili viac ako 2000 migrantom vstúpiť do krajiny
Mexické úrady uzavreli v sobotu hraničný vstupný bod v južnom Mexiku po tom ako sa tisíce stredoamerických migrantov pokúsili prejesť cez most ponad riekou Suchiate, ktorá tvorí hranicu medzi Mexikom a Guatemalou, informovala agentúra... Čítať ďalej
19 | 01 | 2020 | Dominik Simon / TASR