Grófka východu nemá peniaze na vrátenie agrodotácií
17 | 01 | 2020 I Slávka Cigáňová

Ľubica Rošková, prezývaná aj ako "Grófka východu" nemá dosť peňazí na vrátenie agrodotácií, ktoré mala získať nezákonným spôsobom. Exposlankyňa preto prihlásila svoju firmu do konkurzu.  Informáciu priniesol portál webnoviny.sk.


Rošková sa vraj na konkurzný súd obrátila opätovne potom, čo jej prvú žiadosť zamietli. Mala doplniť podklady, čo sa aj podarilo. Súd teraz definitívne rozhodol o vyhlásení konkurzu. Noviny.sk informovali, že správca aktuálne kontroluje všetok majetok agrofirmy, ktorý je k dispozícii, aby ho mohol rozpredať a pokryť dlžoby.


"Zo zákona nám to vyplýva, keďže sme vedeli, že náš majetok nie je v takej sume, akej sme dlžní," citoval web obvinenú Ľubicu Roškovú. Tiež hovorkyňu Krajského súdu Košice Annu Pančurovú, ktorá potvrdila, že "konkurz bol vyhlásený 12. decembra".


Majetok agrofirmy je podľa noviny.sk aktuálne iba 22 500 eur. Požiadavky veriteľov sú však oveľa vyššie. Napríklad štátne inštitúcie sa už prihlásili a žiadajú od Roškovej približne 233 000 eur, ktoré mala získať v rozpore so zákonom. Konkurz však neposkytuje žiadnu garanciu vrátenia peňazí v plnej výške.


Na kauzu agrodotácií dopláca exposlankyňa parlamentu aj svojim osobným majetkom, keďže prokurátor sa rozhodol zablokovať ho. Rošková sa ihneď sťažovala na špeciálnom trestnom súde, že na to nebol dôvod.


Noviny.sk oslovili aj policajného hovorcu, ktorý priblížil, že polícia zatiaľ prípad neuzavrela podaním obžaloby. "Procesné úkony naďalej pokračujú, aktuálne sú vypočúvaní svedkovia."


Slovensko: Progresívna ekologická krajina, kde zajtra je už včera?
Koalícia PS/Spolu chce vraj presadzovať verejný záujem nad individuálnym. Vau! Veď to hlásajú národné aj sociálne orientované strany už od roku 1990. V čom je teda háčik? Čítať ďalej
15 | 01 | 2020 | Rafael Rafaj