Americké sankcie oneskoria plynovod Nord Stream 2, ale určite ho nezastavia, prehlásil poľský premiér
12 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Poľský premiér pripustil, že americké sankcie nedokážu zastaviť plynovod Nord Strem 2, ktorý je určený na zásobovanie Nemecka ruským zemným plynom, a tiež tvrdí, že si praje, aby sa projekt „nikdy nezačal“. Informuje o tom spravodajská agentúra RT.


"Verím, že americké sankcie projekt oneskoria, ale určite ho neukončia," uviedol Mateusz Morawiecki pre nemecké noviny Die Welt.

Morawiecki tvrdí, že projekt spôsobí to, že EÚ bude príliš závislá na ruskom plyne. Poľský premiér tiež označil rozhodnutie Berlína neopustiť Nord Stream 2 za „krok nesprávnym smerom“.

„V Poľsku by sme uprednostnili, keby sa výstavba Nord Stream 2 nikdy nezačala,“ uviedol.

Merkelová sa dôrazne postavila proti pokusom USA potopiť výstavbu plynovodu a tvrdila, že to bude prínosom pre Nemecko aj pre EÚ.

Putin uviedol, že Rusko je schopné projekt dokončiť samo „bez zapojenia zahraničných partnerov“, hoci harmonogram výstavby by sa mohol predĺžiť o niekoľko mesiacov.

Nord Stream 2 je ekonomický projekt pre prospech Nemecka a Európy, postoj Washingtonu je nesprávny, vyhlásila Merkelová
Nemecká kancelárka Angela Merkelová prehlásila, že projekt Nord Stream 2 je ekonomický projekt pre Európu, a tiež skritizovala snahu USA ho podkopať. Informuje o tom spravodajská agentúra RT. Čítať ďalej
12 | 01 | 2020 | Marek Molnár