VIDEO: Kvôli obrovskému požiaru v ropnej rafinérií muselo byť evakuovaných až 5000 ľudí
10 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Jedna osoba bola zranená a až 5000 tisíc ľudí bolo evakuovaných, kvôli obrovskému požiaru v ropnej rafinérii v Komijskej republike západne od Uralu. Oheň a kúdeľ hustého čierneho dymu bolo vidieť z niekoľkých kilometrov. Informuje o tom spravodajská agentúra RT.


Požiar v ropnej rafinérií v meste Ukhta, ktoré má približne 100 000 obyvateľov, vznikol kvôli „dvom výbuchom technologického charakteru“, uviedol zdroj z ministerstva pre mimoriadne situácie.



Plamene sa rýchlo rozšírili a pokrývali okolo 1 000 metrov štvorcových. Požiaru bol pridelený najvyšší stupeň ohrozenia. Na mieste bolo okolo 80 záchranárov a 15 hasičov. Neskôr bol vyslaný požiarny vlak, ktorý pomohol uhasiť požiar.

Jedna osoba bola hospitalizovaná s poranením hrudníka a popálením až päť percent tela vrátane tváre. 41-ročný muž, ktorý bol údajne zamestnancom závodu, zostáva v intenzívnej starostlivosti, ale jeho život je mimo nebezpečenstva.

Požiar podnietil evakuáciu závodu patriaceho k dcérskej spoločnosti ruského energetického gigantu Lukoil, ako aj neďalekého nákupného strediska, v ktorom v čase katastrofy podľa agentúry TASS bolo až 5 000 ľudí.

Miestne úrady uviedli, že požiar nepredstavuje pre mesto žiadnu hrozbu a že sa v ovzduší nenachádzajú škodlivé látky.



„Nelogické fámy“: Irán reaguje na americké správy, že ukrajinské lietadlo bolo zasiahnuté iránskou raketou
Iránske úrady pre civilné letectvo odmietli americké správy, ktoré tvrdia, že ukrajinské lietadlo bolo zostrelené iránskou raketou. Teherán označil tieto správy za „vedecky nemožné“ a nazval ich „nelogickými fámami“. Informuje o tom spravodajská... Čítať ďalej
09 | 01 | 2020 | Marek Molnár