Francúzski prokurátor tvrdí, že útočník z Parížskeho predmestia mal Korán ale nejavil žiadne známky radikalizácie
04 | 01 | 2020 I Dominik Simon

Muž, ktorý bodol štyri a zabil jednu osobu na predmestí v Paríži predtým, ako bol zastrelený políciou, mal v anamnéze duševné choroby a bol vlastníkom Koránu. Odhalili prokurátori a dodali, že nenašli „žiadne dôkazy“, že bol radikalizovaný. Informuje portál RT .


Zatiaľ čo niektorí svedkovia informovali, že počuli muža kričať „Allahu Akhbar“, keď v piatok začal zdanlivo náhodne pichať ľudí nožom v parku v parížskom predmestí Villejuifu. Prokurátori však uviedli, že nemajú dôkaz o radikalizácii ako o motíve i ked' podľa agentúry AFP sa medzi jeho vecami našli "prvky spojené s náboženstvom" ktoré „naznačujú že konvertoval na islám “.

Muž, identifikovaný ako 22-ročný Nathan C. podľa svojej kreditnej karty a odtlačkov prstov, bodol štyroch ľudí a zabil 56-ročného muža, ktorý sa snažil chrániť svoju manželku pred útočníkom s nožom v ruke. Hovorí sa, že d'alšia obeť je vo vážnom stave. Útočník bol zastrelený políciou po úteku na blízke predmestie Hay-les-Roses.



Prokurátori potvrdili, že Nathan C. mal v anamnéze epizódy duševného zdravia. Vo francúzskych médiách je opísaný ako európan (pravdepodobne biely muž), ktorý je bosý má bradu a je oblečený do čiernej djellaby.

Kufor patriaci útočníkovi, ktorý sa nachádzal v blízkosti útoku v Hautes-Bruyèresovom parku, obsahoval „veľmi zmätený list, v ktorom hovoril o Bohu a žiadal o odpustenie,“ píše Le Figaro a dodáva, že „náboženská kniha“ - podľa prokurátora pravdepodobne Korán - „bola nájdená neďaleko jeho mŕtvoly.“

Pôvodne bolo nahlásené, že muž má na sebe výbušnú vestu a ked'po útoku začal rukou siahať do vrecka bol zastrelený. Pyrotechnici následne skontrolovali telo a nenašli žiadne stopy po výbušninách.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=xrqSnZ1J6WI&feature=emb_logo