Požiar zabil v nemeckej zoo viac ako 30 zvierat. Údajne ho spôsobil silvestrovský ohňostroj (VIDEO)
02 | 01 | 2020 I Marek Molnár

Požiar, údajne spôsobený silvestrovským ohňostrojom, spálil celý trakt, v ktorom žili šimpanzy, orangutany, gorily, ale aj kalone a rôzne vtáky. Pri tejto tragédií zomrelo viac ako 30 zvierat.


Zoo Krefeld oznámila, že na Silvestra utrpela „obrovskú tragédiu“ po tom, ako bol jej trakt s opicami vypálený. Podľa správ z médií boli pri nehode usmrtené aj kalone a vtáky.

Zoologická záhrada pôvodne neuviedla žiadnych preživších, ale neskôr potvrdila, že „ako zázrak“ dva šimpanzy menom Bally a Limbo prežili zničujúci požiar. Zomrelo päť orangutanov, jeden šimpanz, dve gorily a niekoľko ďalších menších opíc.

Zoo vyhlásila, že blízka ohrada, v ktorej sa nachádzalo 7 goríl, plamene neohrozili.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=63&v=AQVKl-HSflA&feature=emb_title

Video ukazuje hasičov, ktorí sa ponáhľajú smerom k budove, keď plamene pohlcujú zvyšky stavby. Po uhasení požiaru je možné vidieť pohotovostného pracovníka, ktorý nahliadol do pozostatkov spáleného traktu, možno v nádeji, že nájde nejakého chlpatého preživšieho.

Zatiaľ nie je jasné, čo spôsobilo oheň, ale svedkovia informovali novinárov, že po polnoci videli na oblohe neďaleko zoologickej záhrady Krefeld papierové lampióny (ktoré sú v Nemecku nezákonné).

Zoologická záhrada poďakovala verejnosti za podporu, ktorú získala, ale uviedla, že je „stále v šoku“ a „zatiaľ nemôže presne povedať, kde je presne potrebná pomoc.“  Dodala, že momentálne nie je možná pomoc na mieste požiaru, pretože v trakte je stále „riziko kolapsu“.

Taiwanský šéf generálneho štábu zomrel pri havárii vrtuľníka
Taiwanský náčelník generálneho štábu Shen Yi-ming bol medzi ôsmimi ľuďmi, ktorí zomreli pri pokuse o núdzové pristátie vojenského vrtuľníka v horách, informuje o tom vojenský hovorca. Čítať ďalej
02 | 01 | 2020 | Marek Molnár