Maďarský minister zahraničia: USA by chceli vidieť viac imigrantov v Európe
30 | 12 | 2019 I Dominik Simon

Americká veľvyslankyňa Colleen Bellová sa počas svojho vystúpenia na Korvínovej univerzite v Budapešti pustila do maďarskej vlády a dostala odpoveď. Informuje portál ceskoaktuálne.cz .


Bellová vo svojom príhovore obvinila vládu Viktora Orbána zo "systematickej korupcie", potom sa u nej prejavili "vážne obavy" z toho, že maďarská vláda "xenofóbnym" spôsobom "predstavuje utečencov ako nájazdníkov".

Americká veľvyslankyňa takisto kritizovala Mad'arskú vládu ohľadom volebného zákona a ešte sa jej nepáčilo, že Maďari rozširujú svoju jadrovú elektráreň s pomocou výhodného kreditu, ktorý dostali od Ruska.

Maďarský minister zahraničia Péter Szijjártó k tomu sucho poznamenal, že podobné výroky zo strany predstaviteľov USA nie sú "ničím novým". "Vieme, že by USA chceli vidieť v Európe ešte viac imigrantov. Úplne jasne sa takto k veci stavajú. Ale Maďarsko sa ukázalo byť jedinou krajinou schopnou zastaviť záplavu imigrantov na svojich hraniciach, "dodal Szijjártó.

Maďarsko odoláva migračnému tlaku
"Počet ľudí, ktorí sa pokúšajú vstúpiť na južnú hranicu Maďarska, už prekročil trinásť tisíc,“ uviedol pre Magyar Hírlap hlavný poradca vnútornej bezpečnosti predsedu vlády, György Bakondi. Čítať ďalej
19 | 12 | 2019 | Karolína Kristínová