Za ľudí je stranou jedného muža a Kiska by ako premiér mohol byť problém, myslí si Truban
23 | 12 | 2019 I Gabriel Matta

Truban v rozhovore pre dnník SME hodnotí pokles preferencií PS/Spolu a dopady vnímania verejnosti na to, že opozícia je rozhádaná. Za najväčšieho protivníka považuje Andreja Kisku. Nemyslí si však, že by bol vhodným premiérom.


"Nie sme ani stranou jedného muža. Som úplne iný typ lídra, ako je Andrej Kiska, radšej dávam do popredia silný tím ľudí, ktorí vedia spolupracovať." hovorí Truban, ktorý si myslí, že Za ľudí je stranou iba jedného muža.

Pred časom sa Truban vyjadril, že obvinenie Andreja Kisku môže byť problémom pre koalíciu opozičných strán. V rozhovore len potvrdzuje, "Že došlo k daňovému deliktu, je fakt. Priznali ho v Kiskovej firme a povedal to aj daňový úrad." Truban si myslí, že je "na Andrejovi, aby všetko vysvetlil." Naďalej to však považuje za akýsi "druh problému, s ktorým sa budeme musieť popasovať a budeme sa musieť o tom rozprávať. Dôležité je, aby Andrej Kiska očistil svoje meno,"

Truban sa vyjadril, že ak by sa mal po voľbách stať Andrej Kiska premiérom "bol by to veľký problém pre dôveryhodnosť vlády." Truban si ale myslí, že by mohol byť premiérom on sám "Aj v minulosti, keď sa ma na to pýtali, som vravel, že premiérom bude ten, kto vyhrá voľby a zostaví vládu. Nechcem to teraz takto hovoriť. Ale výziev som sa nikdy nebál."

Kiska ukrýva výdavky na kampaň.
Strana Za ľudí exprezidenta Andreja Kisku ukrýva volebnú reklamu v agentúre. Na svojom Facebooku o tom informuje mimovládna organizácia Transparency International Slovensko (TIS). Čítať ďalej
19 | 12 | 2019 | Imrich Kovačič / SITA