ŠOKUJÚCE: Novorodenca hodila matka do vedra od farby
22 | 12 | 2019 I Karolína Kristínová

V maďarskom Versende v okrese Baranya sa stala šokujúca tragédia. Predpokladá sa, že 36-ročná žena zabila svoje novonarodené dieťa, ktorého telíčko našla polícia vo vedre od farby. Podľa dostupných informácií, mal byť mŕtvy novorodenec jej piatym dieťaťom. Správu priniesol portál szabadpecs.hu.


Policajti mŕtvolu novorodenca objavili v skrini, kde bolo hodené vo vedre od farby. Polícia okamžite zahájila vyšetrovanie trestného činu vraždy novonarodeného dieťaťa a obvinila 36-ročnú matku. Žena bola však najskôr hospitalizovaná v nemocnici a v najbližších dňoch sa podrobí výsluchu. 


Polícia dostala hlásenie, že tehotná žena vo Versende pravdepodobne tajne porodila svoje dieťa, ktorého sa potom zbavila. Policajtom žena uviedla, že nebola tehotná a dobrovoľne sa podrobila lekárskej prehliadke. Vyšetrenie potvrdilo nedávny pôrod ženy a jej zdravotný stav vyžadoval okamžitú operáciu. Neskôr sa žena údajne k vražde priznala.


Polícia taktiež vypočula manžela obvinenej, ale zbavila ho podozrenia. Muž sa vyjadril, že so ženou už nie je niekoľko mesiacov v kontakte a nevedel, že bola tehotná.


Všetky štyri deti obvinenej ženy sú dievčatá a ich zavraždený súrodenec  bol chlapec. Dievčatá sú momentálne so svojím otcom, ale podľa našich informácií sociálna kuratela už začala konanie na ochranu detí. 


Ďalšie podrobnosti o rodine a ani o zdravotnom stave matky.