Merkelová sa nepoučila: stále chce viac migrantov do Nemecka
18 | 12 | 2019 I Karolína Kristínová

V pondelok sa kancelárka stretne s vedúcimi predstaviteľmi nemeckých odborov a podnikateľmi, aby prediskutovali, ako prilákať do Nemecka ešte viac „kvalifikovaných pracovníkov“  (prisťahovalcov).


Zákon, ktorý uľahčí migrantom z krajín mimo EÚ hľadať si prácu a získať pracovné povolenie v Nemecku, nadobudne účinnosť 1. marca. Podľa Erica Schweitzera, predsedu Asociácie nemeckých priemyselných a obchodných komôr, väčšina spoločností v Nemecku v súčasnosti čelí nedostatku pracovných síl.



Vo viac ako polovici spoločností je najväčším problémom nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily.

Schweitzer preto žiada, aby bol nový zákon prijatý čo najskôr. Nemci potrebujú predovšetkým zdravotné sestry a IT špecialistov.


Rovnako ako mnoho iných európskych štátov, aj Nemecko chce do svojej krajiny priviesť viac pracovníkov, aby sa pokúsili zmierniť problém starnúcej spoločnosti. Otázkou je samozrejme, do akej miery tieto problémy vyrieši prijímanie migrantov podľa voľnej právnej úpravy, keďže od migračnej krízy v roku 2015 nie je vôbec možné konštatovať, že problémy Nemecka sa prijímaním migrantov znížili.


Za jeden deň Grécko obliehalo takmer 500 migrantov
Viac ako 470 nelegálnych prisťahovalcov z Turecka prišlo do Grécka za jediný deň. Informuje o tom maďarský portál 888.hu s odvolaním sa na grécku štátnu televíziu ERT. Čítať ďalej
18 | 12 | 2019 | Karolína Kristínová