Greta Thunbergová sa na twitteri posťažovala na preplnené vlaky v nemecku
16 | 12 | 2019 I Dominik Simon
Reklamu nemeckej železničnej spoločnosti Deutsche Bahn (DB) rozhodne neurobila švédska aktivistka Greta Thunbergová, ktorá v sobotu na svojom účte na twitteri zverejnila fotografiu, ako sa po mesiacoch na cestách vracia do vlasti. Sedí pri tom na podlahe rýchlika obklopená batožinou. DB ale na twitteri napísali, že dievča prinajmenšom časť svojej cesty cez Nemecko absolvovala usadená v oddelení prvej triedy.


"Cestujem preplnenými vlakmi cez Nemecko," napísala na twitteri 16-ročná Thunbergová k snímke


Nemecký železničný prepravca ale dnes kontroval upozornením, že mladá Švédka prinajmenšom časť svojej cesty v rýchliku ICE 74 strávila na sedadle prvej triedy. Úplné pohodlie podľa DB mala na trati medzi Kasseli a Hamburgom potom, čo jej sprievodcovia pomohol sa usadiť na rezervované miesto.



"Milá Gréta, ďakujeme, že nás železničiarov podporuješ v boji proti klimatickým zmenám! ... Ešte krajšie by ale bolo, keby si dodala aj správu o tom, ako priateľsky ťa náš tým dokázal usadiť na tvoje miesto v prvej triede," napísala firma na twitteri.

Greta Thunbergová v uplynulých mesiacoch dvakrát na plachetnici preplávala Atlantik, v posledných dňoch bola na medzinárodnej klimatickej konferencii v Madride a zúčastnila sa študentského protestu za lepšiu ochranu životného prostredia v talianskom Turíne. Školáčka, ktorá stála za vznikom hnutia Fridays for future, odmieta cestovať lietadlom kvôli emisiám znečisťujúcim ovzdušie.