Čínska spoločnosť Huawei začala vytvárať najnovšie telefóny bez amerických súčiastok
02 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Čínskemu telekomunikačnému gigantu Huawei, ktorý bol zaradený na čiernu listinu v USA, sa podarilo začať vyrábať zariadenia bez amerických súčiastok.


Podľa analýzy UBS a japonskej technologickej firmy Fomalhaut Techno Solutions, ktorú zaznamenal Wall Street Journal, najnovšie telefóny spoločnosti Huawei nebudú obsahovať americké súčiastky.

Handel Jones z International Business Strategies’ prehlásil, že „nezávislosť od amerických súčiastok naznačuje, že stratégia USA izolovať Huawei nefunguje.“

Huawei a 68 jej pridružených spoločností boli v máji zaregistrovaní na americkom "čiernom zozname", pretože Trump ich obvinil zo špionáže pre Čínu. Peking aj Huawei odmietli všetky obvinenia.

Neskôr americké ministerstvo obchodu zmiernilo niektoré obmedzenia až do augusta, čo spoločnosti Huawei umožnilo udržiavať a aktualizovať existujúce siete a telefóny. Odvtedy mu boli udelené ďalšie dve predĺženia.

"Celá technológia 5G je teraz bez amerických súčiastok,"  uviedol úradník spoločnosti Huawei John Suffolk pre Wall Street Journal.

Ozbrojenci pri útoku na kostol zabili najmenej 14 ľudí
Protestantská cirkev bola napadnutá neidentifikovanými ozbrojenými militantmi v západoafrickom štáte Burkina Faso. Masaker mal za následok minimálne 14 mŕtvych ľudí. Čítať ďalej
02 | 12 | 2019 | Marek Molnár