Prezidentský úrad ako "cestovka" pre dcéry a ich kamarátov: Čaputová čelí kritike za návštevu USA!
30 | 11 | 2019 I René Skalný

Kým veľká časť takzvane "mienkotvorných" denníkov chváli najmä prezidentkin šatník či účes, bežným ľuďom oficiálne návštevy hlavy štátu v zahraničí začínajú pripomínať súkromné výlety.


Zábery novozvolenej prezidentky Zuzany Čaputovej z oficiálnej návštevy Organizácie spojených národov v New Yorku obleteli slovenské média ešte na konci septembra. Médiami starostlivo pestovaný kult osobnosti prezidentky Čaputovej má ale silnú protiváhu na sociálnych sieťach.

Čaputová: Dezinformačné weby povzbudzujú chorých, labilných alebo frustrovaných ľudí k činom
Bojovať s nepravdou či vedomou lžou je vždy nerovný boj. Povedala to dnes prezidentka Zuzana Čaputová na otvorení konferencie Pravda, lož, a sloboda slova: 30 rokov po páde totality. Kritizovala tiež dezinformačné weby. Podľa prezidentky by mali... Čítať ďalej
14 | 11 | 2019 | SITA


O pracovnej ceste Zuzany Čaputovej na klimatický samit v New Yorku, v dňoch 20. až 26. septembra sa hovorí aj po dvoch mesiacoch. Prezidentka bola totiž ubytovaná v luxusnom hoteli Lexington, v najdrahšom a najväčšom apartmáne „Marilyn Monroe,“ v ktorom sa slávna herečka stretávala aj s prezidentom Kennedym.

Jedna noc v spomenutom apartmáne vyjde približne na 1200 dolárov. 8400 dolárov len za ubytovanie pre dve osoby je pomerne slušná čiastka. Zvlášť ak hovoríme o týždňovej návšteve, ktorej vyvrcholením bol vyše trojminútový prejav prezidentky v angličtine, ktorý na pôde OSN mimochodom čítala z papiera.

Zuzanu Čaputovú po celý čas sprevádzala jej 18-ročná dcéra Lea. Denník Pravda sa opýtal prezidentskej kancelárie, kto platil dcérin pobyt;

Na Slovensku Čaputová, v Čechách generál Pavel. Analytik vysvetľuje, ako si elity vytvárajú kandidátov "na mieru"!
Český vojenský analytik Martin Koller otvorene prehovoril o stratégii nadnárodných elít, ktoré si vyberajú svojich "sluhov" ako kandidátov do najvyšších volených funkcií v štáte. Koller tvrdí, že typickým príkladom je prezidentka Čaputová, pričom... Čítať ďalej
25 | 11 | 2019 | René Skalný


"S účasťou dcéry pani prezidentky neboli spojené žiadne finančné náklady pre Slovenskú republiku. Bývala s pani prezidentkou a všetky náklady tam vzniknuté jej hradila pani prezidentka sama,“ uviedla pre Pravdu Martina Goffová z tlačového oddelenia hlavy štátu, ktorá odmietla tvrdenie, že išlo o výlet za štátne peniaze.

Goffová vysvetlila aj výber ubytovania v New Yorku. Podľa nej v hoteli Lexington bývali aj ďalšie zahraničné delegácie. Slovenskej delegácii boli ponúknuté izby na konkrétnom poschodí vrátane spomínaného apartmánu. "A teda prezidentka si ho nevyberala sama. Výber hotela sa riešil aj vzhľadom na blízku polohu k sídlu OSN, keďže na všetky rokovania a prejavy sa pani prezidentka presúvala pešo,“ dodala Goffová.

Ešte pred pracovnou cestou Čaputovej v septembri si Pravda pýtala od jej hovorcu zoznam cestujúcich. Do redakcie totiž prišla informácia, že v prezidentkinom sprievode sú obe jej dcéry aj s kamarátmi, ktorých prezidentská kancelária odmietla identifikovať.

Prezidentka hviezdou ľudovej zábavy: Čaputová sa stala "opičkou" oligarchov!
„Počúvaj, nebude to nejaká opica zo zoologickej záhrady?“ aj takéto hlášky odzneli na adresu úradujúcej prezidentky Slovenskej republiky v pondelkovej relácii Inkognito. Prezidentka Čaputová bola totiž tajným hosťom, ktorého totožnosť sa štyria... Čítať ďalej
15 | 11 | 2019 | René Skalný


Podľa zdroja blízkeho diplomacii neštátnický program ako napríklad návštevu nákupného centra mala prezidentka doplniť o stretnutie s predsedom Valného zhromaždenia OSN Tijjanim Muhammadom-Bandem či zahraničnými Slovákmi až na naliehanie našich diplomatov.

Hovorca prezidentskej kancelárie Martin Strižinec vtedy odpovedal, že menný zoznam z bezpečnostných dôvodov poskytnúť nemôže. Uviedol iba, že v delegácii sú zamestnanci kancelárie prezidentky z odborov zahraničnej politiky, komunikácie a protokolu ako aj poradcovia prezidentky. O tom, že lietadlom poletí aj dcéra hlavy štátu alebo súkromné osoby, sa Strižinec nezmienil.

Denník Pravda sa po Čaputovej návrate opäť pokúšal získať zoznam cestujúcich, ktorí leteli do USA vládnym špeciálom. Cez infozákon si ho redakcia denníka vyžiadala od ministerstva vnútra. To našu otázku postúpilo kancelárii prezidentky. Stalo sa tak 2. októbra, oficiálnu odpoveď vraj doteraz nedostali.

Soros v rozhovore priznal, že financoval Čaputovú!
11 | 11 | 2019 | ČTK


Zuzana Čaputová sa ani pred svojím zvolením netajila tým, že svojho predchodcu, Andreja Kisku si mimoriadne váži. V úrade si ponechala veľkú časť "jeho" ľudí a viackrát sa nechala počuť, že by rada nadviazala na odkaz bývalého pána prezidenta.

Zostáva nám dúfať, že tým odkazom prezidentka Čaputová nemyslela daňové a pozemkové podvody, prinajlepšom štvordňový pracovný týždeň, či "súkromný tryskáč" z vládneho špeciálu. Ovracané sedačky sa totiž dajú vyčistiť, ale povesť má Slovensko vo svete len jednu...