VIDEO: Na protestoch proti islamizácii Nórska pálil ich vodca Korán, teraz čelí hnevu moslimov z celého sveta!
28 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Teherán predvolal nórskeho vyslanca, aby sa vyjadril k „silnému protestu“ proti islamu v Nórsku, kde sa dokonca pálila ich svätá kniha - Korán.


Iránske ministerstvo zahraničných vecí vydalo v pondelok vyhlásenie, v ktorom varovalo, že spálenie Koránu môže mať „nebezpečné následky pri šírení extrémizmu a násilia“, a trvalo na tom, aby páchateľ čelil trestu.

„Nie je možné urážať vieru a svätosť viac ako 1,5 miliardy moslimov vo svete pod zámienkou slobody prejavu,“ píše sa vo vyhlásení.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=37&v=PsIJmk3aTZE&feature=emb_title

Nórsky vyslanec, ktorý sa v súčasnosti nachádza v Teheráne, uviedol, že správu odovzdá Oslu a dodal, že jeho vláda neuzná protest, ktorý sa uskutočnil minulý týždeň v meste Kristiansand.

Lars Thorsen, vodca organizácie Stop Islamization of Norway (SIAN), jednu kópiu Koránu hodil do koša a pokúsil sa spáliť ďalšiu, čím spustil násilný incident na tomto mieste.

Okrem sťažností podaných v Iráne a Pakistane turecké ministerstvo zahraničných vecí taktiež okomentovalo tento incident: „Dôrazne odsudzujeme neúctu k našej svätej knihe.“

VIDEO: 60 000 ľudí muselo byť evakuovaných kvôli ďalšej explózií v chemickej továrni v Texase
Desiatky tisíc obyvateľov v Texase dostali rozkaz na evakuáciu, kým hasiči zápasia s obrovskými požiarmi po sérii výbuchov v chemickej továrni. Čítať ďalej
28 | 11 | 2019 | Marek Molnár