Svetoznámy režisér Roman Polanski je obvinený z ďalšieho znásilnenia! Pravda konečne vychádza najavo
17 | 11 | 2019 I František Németh

Na krku už má jedno obvinenie zo znásilnenia, kvôli ktorému utiekol z Ameriky. Teraz režiséra Romana Polanského (86) obvinila ďalšia žena! Hrozný zážitok mala prežiť v 18 rokoch. Informuje spravodajská stanica CNN.


Francúzska herečka Valentine Monnierová (62) prišla s obvinením, že bola vo svojich 18 rokoch brutálne znásilnená a vinníkom je podľa jej slov Roman Polanski. "V roku 1975 som bola znásilnená Romanom Polanskim. Nemala som na neho žiadnu väzbu, ani osobnú ani profesijnu, a vlastne som ho sotva poznala," vypovedala podľa zahraničných médií blondínka.


"Stalo sa to po tom, čo sme sa vrátili z lyžovania do jeho horskej chatky v Gstaade vo Švajčiarsku," uviedla s tým, že na osudný výlet do Álp ju pozvala kamarátka, ktorá Polanského poznala. Keď sa s ním raz ocitla sama na horskej lanovke, hrubými výrazmi sa jej pýtal, či s ním chce mať pohlavný styk. Odpovedala síce, že nie, ale tým to neskončilo. V noci sa objavil v jej izbe nahý a strhal z nej oblečenie, než sa na ňu vrhol.


Polanski, ktorý mal vtedy 42, bol malý, ale svalnatý a silný, zatiaľ čo ona v 18 vážila iba 50 kíl. Rýchlo tak mal nad ňou navrch. "Bola som v úplnom šoku," priznáva Valentine. "Bolo to extrémne násilné. Udrel ma a bil, kým som sa nevzdala. Potom ma znásilnil a vystavil ma všetkým možným nepríjemnostiam."


Kto ďalší prevezme trón? Meghan a Harry môžu ľahko prísť o všetko!
Britský princ Harry a vojvodkyňa Meghan ešte nedávno zvažovali, že sa presťahujú do Afriky. Nakoniec z toho bola len desaťdňová zahraničná cesta. Jedným z dôvodov, prečo tak neurobili, je údajne strach zo straty kráľovských titulov. Ako sa ale zdá,... Čítať ďalej
11 | 11 | 2019 | Žaneta Hurbanová

Údajne sa jej mal druhý deň oscarový režisér ospravedlniť v slzách a zvyšok výletu ju prosil, aby nič nehovorila. Ona sa síce behom rokov pár blízkym ľuďom a rodine zverila, avšak Romana nikdy neudala. Cítila sa totiž zahanbená a vínna tým, čo sa stalo. Mala tiež strach ísť na políciu, pretože sa obávala, že by tak svetoznámy muž svoj hanebný čin dokázal utajiť. Bála sa, že by ju vraj mohol aj zabiť.


Teraz sa však Francúzka žijúca v New Yorku rozhodla konečne prehovoriť. Dohnala ju k tomu zlosť nad pokrytectvom Polanského, ktorého v Amerike stíha polícia kvôli prípadu znásilnenia školáčky (13) v roku 1977. Režisér snímok Rosemary má dieťatko či Pianista totiž svoj príbeh o tom, ako sa k ohavnému činu priznal a potom opustil krajinu, zužitkoval aj vo filme J'accuse, čo už jeho dávna obeť nevydržala.


Jej slová ale samozrejme Polanski popiera. Jeho právnik totiž odkázal: "Roman Polanski striktne odmieta všetky obvinenia zo znásilnenia." Vzhľadom na to, že vo Francúzsku sú zločiny po 20 rokoch premlčané, nemôže byť francúzsko-poľský režisér súdený.