Francúzsky turista zomrel pri pokuse o selfie na thajskom vodopáde
15 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Francúzsky turista zomrel po páde z thajského vodopádu, pretože sa ňom pokúšal urobiť si selfie, informovala o tom piatok miestna polícia.


Nehoda nastala vo štvrtok popoludní na tropickom ostrove Koh Samui, kde sa nachádzajú pláže s bielym pieskom a skvostnými palmami, ktoré sú magnetom pre všetky druhy turistov.

"33-ročný muž padol z vodopádu Na Mueang 2, z toho istého miesta, kde v júli zomrel španielsky turista," prehlásil poručík miestnej polície Phuvadol Viriyavarangkul.

"Získanie tela trvalo niekoľko hodín, pretože vodopád je klzký a strmý. Turisti sú vždy varovaní pred možným nebezpečenstvom. Jeho priateľ nám prezradil, že sa snažil urobiť si selfie, kvôli ktorej skĺzol a spadol," dodal telefonicky miestny poručík.

Thajsko sa do značnej miery považuje za bezpečnú destináciu pre turistov, pričom zvyčajne priťahuje viac ako 35 miliónov návštevníkov ročne. Cestovný ruch však zaznamenal pokles v roku 2018 potom, ako sa potopil trajekt prepravujúci čínskych návštevníkov a zabil 47 ľudí.

Nehoda zdôraznila laxné bezpečnostné pravidlá v odvetví cestovného ruchu a orgány sa odvtedy usilujú obnoviť imidž krajiny.

Ruská vojenská polícia zabezpečila narýchlo opustenú americkú základňu v Sýrií (FOTO)
Ruskí vojenskí policajní experti a experti na likvidáciu bômb prevzali kontrolu nad americkou základňou v provincii Aleppo v severnej časti Sýrie. Čítať ďalej
15 | 11 | 2019 | Marek Molnár