Spojenectvo Kotlebu s Harabinom sa nekoná: Kotleba je po dnešku nepísaným lídrom "národných" síl!
14 | 11 | 2019 I Magda Danková

Strany ĽSNS Mariana Kotlebu a Vlasť Štefana Harabina nepôjdu do parlamentných volieb 2020 na spoločnej kandidátke. Oznámil to vo štvrtok Harabin v tlačovej správe. Avizované stretnutie oboch politikov zrejme spolupráci nepomohlo. Ale bo to bola od začiatku mediálna hra Mariana Kotlebu, ktorý sa práve stal zjednotiteľom a (ne)písaným lídrom "národných" síl?


"Pre ochranu národných záujmov Slovenska a jeho obyvateľov je lepším riešením ísť do volieb samostatne, aby neprepadol ani jeden jediný hlas," uvádza sa v správe.

"NÁRODNÝ ZLEPENEC"? Kotlebova výzva Harabinovi je "ruskou ruletou", na ktorú môžu doplatiť všetci národniari
Šéf Ľudovej strany Naše Slovensko Marián Kotleba chce spájať národné sily a k spolupráci ako prvého vyzval Štefana Harabina, volebného lídra strany Vlasť. Čas na odpoveď má do konca októbra. Čítať ďalej
16 | 10 | 2019 | Peter Bachan


Harabinova strana Vlasť chce zároveň v najbližších dňoch osloviť napríklad Smer, SNS či Sme rodina, rovnako aj KDH, avšak bez Alojza Hlinu. Vyzveme všetky strany, u ktorých predpokladáme, že nás môžu spájať národné a kresťanské hodnoty," píše strana v správe."

Znamená to, že veľké spojenectvo Harabina s Kotlebom sa nekoná. Kotleba Harabinovi elegantne vyfúkol všetkých jeho bývalých spojencov a sudcovi zrejme na stretnutí predstavil tvrdé podmienky ich prípadnej spolupráce. Harabin je teraz zatlačený do kúta.