Mladík,ktorý v B. Bystrici nožom zaútočil na ženu, ide do väzby, svoj čin ľutuje
06 | 11 | 2019 I TASR

Banskobystričan Peter A., ktorý v nedeľu (3. 11.) krátko po 12.00 h v centre Banskej Bystrice nožom zaútočil na mladú ženu, ide do väzby. Rozhodol o tom v stredu sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici. Dôvodom je, aby nemohol utiecť a pokračovať v trestnej činnosti.


"Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Banskej Bystrici 22-ročného muža obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a prečinu výtržníctva," informovala o tom v stredu banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

"Môj klient zatiaľ využil svoje právo a nevypovedal. Súdu len povedal, že svoje konanie ľutuje. Sťažnosť sme zatiaľ nepodali, ponechali sme si trojdňovú zákonnú lehotu," reagoval pre TASR obhajca obvineného Rastislav Urbáni. V stredu sa má ešte s klientom stretnúť a dohodnú sa, či voči rozhodnutiu o väzbe podajú sťažnosť.

Mladíka zadržali policajti po intenzívnych a rozsiahlych opatreniach v utorok (5. 11.) vo večerných hodinách v Banskej Bystrici.

Podľa polície obvinený na verejnom mieste s úmyslom usmrtiť napadol 22-ročnú ženu. Prišiel k nej odzadu a nožom jej na ľavej strane krku spôsobil otvorenú reznú ranu. Zranenie ženy si vyžiadalo okamžitý prevoz do nemocnice a operačný zákrok. Po mužovi, ktorý z miesta činu ušiel, vyhlásili celoštátne pátranie. V meste boli posilnené policajné hliadky a polícia vykonávala všetky potrebné úkony, aby vypátrala a zadržala podozrivého.