Leonardo DiCaprio označil Gretu Thunbergovú za „líderku našej doby“
02 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Slávny herec, ktorý sa vášnivo venuje aj enviromentalistike, tvrdí, že prvé stretnutie s dospievajúcou klimatickou aktivistku bolo preňho „cťou“.


Leonardo DiCaprio ocenil prvé stretnutie s dospievajúcou aktivistkou v oblasti zmeny klímy Gretou Thunbergovou, pričom ju označil za „líderku našej doby“.



Hollywoodsky herec zdieľal jeho fotku so švédskou študentkou na svojom Instagrame, kde napísal: „História nás bude súdiť za to, čo dnes robíme. Preto by sme mali zaručiť, že budúce generácie si budú môcť užívať tú istú obývateľnú planétu, ktorú my dnes považujeme za samozrejmosť.

DiCaprio, prominentný environmentálny bojovník, tiež prehlásil, že odkaz 16-ročnej Grety by mal byť „budíčkom pre všetkých svetových lídrov“.

"Bolo mi cťou tráviť čas s Gretou," dodal. "Ona a ja sme sa zaviazali navzájom sa podporovať v nádeji, že pre našu planétu zaistíme jasnejšiu budúcnosť."

DiCaprio je výrazným bojovníkom za zmenu podnebia a zdôraznil to taktiež počas svojho prejavu na 88. ročníku akadémii v roku 2016.

Samotná voda nemusí stačiť na to, aby sa životu darilo prosperovať, tvrdia vedci v najnovšom výskume (FOTO)
Prebiehajúce hľadanie života na iných planétach závisí od nájdenia stôp vody. Avšak najnovšia štúdia varuje, že sa organizmom nedarí prosperovať ani v niektorých vodnatých podmienkach na Zemi, čím sa objavuje varovanie na prehodnotenie tohto... Čítať ďalej
02 | 11 | 2019 | Marek Molnár