NESKUTOČNÉ! Kočner inštaloval kameru priamo v Trnkovej kancelárii. (VIDEO)
30 | 10 | 2019 I Gabriel Matta

S týmto názvom dnes priniesol portál investigace.cz šokujúce video na ktorom je zachytené, ako Kočner inštaluje kameru priamo v kancelárii generálneho prokurátora Dobroslava Trnku.


"Už to teraz vlastne nahráva, sa mi zdá," ozve sa neznámy hlas. Potom sa hodiny nahrávky posunú skoro o 23 hodín. "Sadni si sem," zaznie hlas nápadne podobný tomu Kočnerovmu. Po chvíli sa v zábere objaví Dobroslav Trnka. Potom si presadne. "Tu bývame," povie Kočner. Ten sa pokúsi nastaviť kameru tak, aby bol v zábere Trnka aj miesto pre návštevníka. "OK, teraz poď sem," navádza Kočner námestníka a záber po niekoľkých sekundách končí.



Na verejnosť len pred nedávnom prenikla nahrávka Dobroslava Trnku s Mariánom Kočnerom. Súd dokonca pripustil Kočnerové komunikácie cez aplikáciu Threema aj ako použiteľný dôkaz. Nahrávka však poukazuje na dlhodobú spoluprácu Trnku s Kočnerom. Kočner v nej vytýkal Trnkovi, že chcel prostredníctvom nahrávok z tzv. Kauzy Gorila vydierať zakladateľa spoločnosti Penta Jaroslava Haščáka.

Nový záznam, ktorý priniesol portál Investigace.cz ukazuje, že medzi Kočnerom a bývalým šéfom prokuratúry Trnkom existovala veľmi aktívna spolupráca.

Dobroslav Trnka sa stal vo februári 2004 Generálnym prokurátorom SR, ktorým bol až do roku 2011. Dátum snímania uvedenej nahrávky však nie je presne známy. Na zázname je zobrazené 1. januára 2000, je však možné , že ide o výrobne prednastavený čas prístroja. V tom čase však Dobroslav Trnka zastával funkciu prvého námestníka Generálneho prokurátora SR.