Opozícia bude v parlamente odvolávať Glváča
25 | 10 | 2019 I SITA
Opoziční poslanci majú dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu. Chcú na nej odvolať Martina Glváča z funkcie podpredsedu parlamentu. Ako na dnešnej tlačovej besede povedal líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič, dnes ich odovzdajú v podateľni Národnej rady SR. Predseda parlamentu Andrej Danko musí potom schôdzu zvolať do siedmich dní.

Glváč čelí tlaku na odstúpenie od pondelka, keď Denník N napísal, že si mal dohadovať s Marianom K. v aplikácii Threema biznis s pozemkami na Čiernej Vode. Glváč podľa denníka s Marianom K. taktiež rozoberal, ako sa má rekonštruovať vláda po odchode Roberta Fica z postu predsedu vlády.

Glváč sa podľa Matoviča správa sa ako poskok mafiána Kočnera. Chcú ho odvolať
24 | 10 | 2019 | Gabriel Matta


Fico sa vzdal svojej funkcie po tlaku verejnosti po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice v marci minulého roka. Komunikácia medzi nimi mala prebiehať minimálne od 17. októbra 2017 do 5. mája 2018 a vymeniť si spolu mali najmenej 49 správ.

Matovič tento týždeň zverejnil ešte inú údajnú komunikáciu Glváča s Marianom K. prostredníctvom aplikácie Viber. Denník N vo štvrtok napísal, že podľa jeho informácií Glváč nebude na kandidátke Smeru v nadchádzajúcich parlamentných voľbách.