Čibi ťahá Bratislava Capitals, ktorý je na čele SHL
25 | 10 | 2019 I Patrik Palko
Ústrednou postavou tímu Bratislava Capitals je útočník Marek Slovák. Bratislavčania sú na čele Slovenskej hokejovej ligy pred Topoľčanmi a Spišskou Novou Vsou. Poradili si aj s vlkmi zo Žiliny tesne 3:2.

Jednoznačnou ambíciou Bratislava Capitals v aktuálnom ročníku je postup do Tipsport Ligy. Podmienky v klube sú na pomery SHL nadštandardné ale hráva sa často pred poloprázdnymi tribúnami. Marek Slovák, ktorý bol druhým najproduktívnejším hráčom a zároveň i druhým najlepším strelcom celej ligy je  odchovanec nitrianskeho hokeja, ktorý v najvyššej súťaži odohral bezmála 700 duelov. Prvoligista z hlavného mesta je silný najmä v domácom prostredí, kde zatiaľ neokúsil trpkosť prehry.

„Prvé miesto v tabuľke síce každého z nás teší, no predvedená hra nespĺňa kritéria, aké sme si predstavovali. Ja osobne verím, že sa budeme zlepšovať, sezóna sa len rozbieha a v jej úvode ma každé mužstvo ešte množstvo síl. Aj preto si myslím, že naša kvalita sa prejaví neskôr. Čo sa týka spomínaných troch prehier, nálada po nich nebola v kabíne ideálna, no preniesli sme sa cez ne a urobíme všetko pre to, aby sme splnili náš predsezónny cieľ,“ povedal ambiciózny Marek Slovák a jedným dychom dodáva : „Som typ hráča, ktorý sa chce neustále zlepšovať, a preto asi nikdy nebudem so svojim výkonom spokojný. A aj z toho dôvodu si myslím, že tá moja bilancia mohla byť lepšia. Boli totiž zápasy, v ktorých potrebovalo mužstvo pomôcť, čo z mojej strany neprišlo. A práve o to ide. Som totiž tímový hráč, ktorý chce čo najviac pomôcť družstvu, individuálne štatistiky sú pre mňa druhoradé.“Treba však podotknúť, že Čili len zriedka v zápase neboduje. Marek pôsobil v  Nitre, Zvolene, Košiciach a  v Žiline. V Tipsport lige je atmosféra neporovnateľná s SHL.

Hokejista Martin Pospíšil naložil Ernestovi Bokrošovi. Spôsob akým pracuje je "úplné blbákovo"
Hokejista Martin Pospíšil zverejnil prostredníctvom sociálnej siete vyjadrenie, v ktorom popisuje, čo všetko sa dialo počas juniorského šampionátu. Ako negatívne vplýval na hráčov nielen tréner Bokroš a mnoho ďalšieho. Čítať ďalej
06 | 01 | 2019 | Peter Králik


„Je to obrovská zmena. Porovnávať hokej v búrlivej atmosfére pred štyrmi tisíckami priaznivcov so šesťsto ľuďmi v komornom prostredí, sa dá len veľmi ťažko. Fanúšikovia vám totiž dokážu dodať energiu aj vtedy, keď už sily nemáte. Na vlastnej koži som neraz zažil, že nám dokonca pomohli otočiť výsledok. To Capitals v súčasnosti trochu chýba, no každý z nás vedel, do čoho ide, a že to bude po tejto stránke náročné. Zároveň však verím, že ak si ľudia na štadión cestu nájdu, uvidia naše zápasy, šou a všetko okolo toho, tak ich to bude baviť a ich počet na tribúnach sa rozrastie,“ zaželal si útočník sebe a svojmu klubu. Marekovi sedí aj široké klzisko na štadióne Ondreja Nepelu. Zatiaľ je v dobrej kondícii a dobre korčuľuje. Z toho ťaží aj klub. Predpokladá sa, že pribúdaním zápasov sa Capitals ešte viac herne a kondične presadia.

Marek rád spomína na finále v sezóne 2015/16 keď s Nitrou získal majstrovský titul. Teraz prišla ďalšia výzva. A na krátku a neúspešnú kariéru v Junosť Minsk už dávno zabudol.

Capitals v poslednom zápase prehrali 3:4 v predĺžení s Topoľčanmi Marek dal úvodný gól a nezaváhal ani v trestných srieľaniach. Dnes budú mať Capitals reparát s treťou Spišskou Novou Vsou.