Letisko Karla Gotta, most či spievajúca fontána s menom zosnulého slávika: 2500 ľudí podpísalo petíciu! Ako to bude?
24 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Rodina zosnulého Karla Gotta rozhoduje s miestopisnou komisiou rady hlavného mesta. Na stredajšom rokovaní komisia odporučila štyri možnosti pomenovania verejného priestranstva v Prahe po zosnulom spevákovi. Letisko Karla Gotta či spievajúca fontána s menom Karla Gotta? Takéto návrhy padli po Slávikovej smrti, a na miestopisnej komisií teraz záleží, ako to nakoniec bude.


Hovorca pražského magistrátu Vít Hofman uviedol, že konečné rozhodnutie o prípadnom pomenovaní miesta má mestská rada. Podľa Hofmana Komisia prehodnocovala zhruba desať variantov, ktoré dostala od verejnosti. O ktoré konkrétne išlo, nechcel uviesť. Podľa informácií ČTK medzi nimi bol napríklad návrh na premenovanie Letiska Václava Havla v Prahe na letisko Karla Gotta. Petíciu za túto možnosť na podpísalo na internete 2500 ľudí.

Jiřina Bohdalová o Gottovi: "Veľmi často naletel podvodníkom!"
Bol to dobrák, no niekedy aj Majster Karel Gott naletel! Jiřina Bohdalová vyhlásila pred týždňom vo svojej reči na zádušnej omši, že častokrát naletel podvodníkom. Celkom iste mala namysli aj podnikateľa Miroslava Provodu a zastreleného kráľa... Čítať ďalej
21 | 10 | 2019 | Ján Prokop


Ľudia tiež skôr navrhovali pomenovanie niektorej stanice plánovaného metra D po obľúbenom spevákovi. Starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková (ODS) prišla s návrhom pomenovať po Gottovi ulicu alebo námestie v novej štvrti Smíchov City, ktorá by sa mala začať stavať v budúcom roku. Práve v piatej mestskej časti spevák dlho žil.

Podľa zástupcu starostu Prahy 1 Petra Hejmu (STAN) by spevákovo meno mohlo niesť zatiaľ bezmenný most spájajúci Masarykovo nábrežie so slovanským ostrovom, kde stojí palác Žofín. Primátorov námestník Petr Hlubuček (STAN) zase prišiel s možnosťou výstavby spievajúcej fontány na Slovanskom ostrove. Tá by tiež mohla byť po Gottovi, ktorý zomrel 1. októbra pred polnocou vo svojej vile na pražskej Bertramke.

Studenková si servítku pred ústa nedáva! Svojej dcére povedala toto "Milujem ťa, ale život si od teba zničiť nenechám"
Slovenská herečka, ktorá bola jednou z hviezd komédie S tebou ma baví svet, Zdena Studenková (65) je rozvedená. Po tom čo manžela vymenila za mladšieho speváka Braňa Kostku (48), svojej trinásťročnej dcére Simone (39) dala jasne najavo, čo ju... Čítať ďalej
17 | 10 | 2019 | Ján Prokop