Aký má PENTA vplyv na spoločnosť? Ľudia proti nej organizujú bojkot
24 | 10 | 2019 I Patrik Palko
Po medializácii nahrávky Gorila, ktorá pobúrila verejnosť sa objavili na sociálnych sieťach aktivity, ktoré vyzývajú občanov na verejný bojkot finančnej skupiny Penta.

Penta kontruje,  keď o sebe prehlasuje, že v odvetviach, v ktorých podnikáme, chceme patriť v inováciách, kvalite a efektivite k špičke. Staviame na podnikavosti a profesionalite, v našom podnikaní chceme mať pozitívny vplyv na spoločnosť. Toto tvrdenie vyznieva dnes čoraz ironickejšie.

„Kauza Gorila naberá mamutie rozmery. Je najvyšší čas uvažovať o bojkote skupiny Penta,” hlási jedna z nespočtu stránok na Facebooku.

V nahrávke, ktorej pravosť nebola stále potvrdená, majú byť dôkazy o tom, že finančné skupiny boli korupčne prepojené na politické špičky. Opozícia s Treemou neustále atakuje nových a nových ľudí z prokuratúry, súdov, médii,  včítane pána Haščáka. Ten bude mať, ako hlavný akcionár  Penta Investmens,  čo vysvetľovať. Ak ustojí čaká nás súboj PENTA vs ESET.

Finančá skupina Penta na Slovensku vlastní približne 200 prevádzok lekární Dr MAX, zdravotnú poisťovňu Dôvera, rôzne nemocnice a poliklinky, nákupné centrum Bory Mall v Bratislave alebo stávkovú kanceláriu Fortuna. Občania majú záujem poznať všetky aktivity a súpis celého majetku Penty.

Ide o reakciu na zverejnenie nahrávky v kauze Gorila, kde ústrednou osobou kauzy je šéf finančnej skupiny Penta. Prípadný bojkot sa tak môže dotknúť napríklad zdravotnej poisťovne Dôvera, mäsokombinátu Mecom, viacerých nemocníc alebo desiatok médií.

Čo všetko vlastní finančná skupina PENTA ?


Internetom sa šíri zoznam, ktorý dokumentuje, čo všetko vlastní finančná skupina PENTA:

Denníky: Plus 1 deň, SME, Korzár, Uj Szó
Týždenníky: Plus 7 dní, Trend, Šarm, Báječná žena, Vasárnap, TV oko, Trnavské noviny, Týždenník pre Záhorie, Senec Pezinok, Nitrianske noviny, Týždeň na Pohroní, Naše novosti, Topoľčianske noviny, Trenčianske noviny, Noviny stredného Považia, Hornonitrianske noviny, Žilinské noviny, Kysucké noviny, Liptovské noviny, Turčianske noviny, Oravské noviny, Banskobystrické noviny, Horehronie, Noviny Žiarskej kotliny, Novohradské noviny, Zvolensko-Podpolianske noviny, Humenský korzár, Bardejovský korzár, Rožňavský korzár, Michalovský korzár, Spišskonovoveský korzár, Popradský korzár, Ľubovniansky korzár.

Dvojtýždenníky: Profit
Mesačníky: Zdravie, Záhradkár, EMMA, Brejk, Pekné bývanie, Dobré  jedlo, Poľovníctvo a rybárstvo, Včielka, Zornička, Ohník, Bobík
Internetové portály: pluska.sk, aktualne.sk, atlas.sk, centrum.sk, lepsiebyvanie.sk, zeny.sk, mapy.sk, referaty.sk, wanda.sk, zlavovekupony.sk, pobox.sk, Cestovné poriadky cp.atlas.sk, automix.sk, etrend.sk, sme.sk

Znepokojujúca je dominancia v zdravotníctve a samozrejme prepojenie akcionára Penty pána Haščáka s politickou špičkou a s vyšetrovaným Marianom Kočnerom.

ZĽAKLI SA PENTA A HAŠČÁK PAVLA RUSKA? Vďaka Kočnerovi kauza Gorila opäť ožíva
Advokát Mariana Kočnera Marek Para poskytol rozhovor pre Hospodárske noviny, kde mimo iného uviedol, že sa Kočner aj naďalej cíti byť nevinný. Para zastupoval aj Pavla Ruska v prípade objednávky vraždy Silvie Vozlovej, kde sa po včerajšku objavilo... Čítať ďalej
21 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Iný zdroj uvádza aj podiely:

"Investičná skupina Penta má investície v News and Media Holding, Petit Press a Vltava Labe Media. V SME má už 40-percentný podiel. ... News and Media Holding, najväčšia slovenská mediálna spoločnosť, vydáva napríklad denník Plus Jeden deň, týždenník Plus 7 dní, ekonomický týždenník Trend či mesačník Emma. ... Finančným partnerom vo vydavateľstvách 7 Plus, Trend Holding a Centrum Holding je od roku 2014, o rok neskôr sa vydavateľstvá zlúčili do terajšej podoby. ... Vo vydavateľstve Petit Press má Penta 40 % podiel, zvyšných 60 % má v rukách Prvá slovenská investičná skupina ... Hlavným predstaviteľom vydavateľstva je denník SME. ... Nasleduje ho ďalších viac ako 30 centrálnych a regionálnych titulov. Spoluvlastníkom vydavateľstva je Penta od roku 2014, kedy vlastnila 45-percentný podiel, k strate piatich percent prišla minulé leto."

GORILA: Vyjadrenie Kyselicu považujeme za hrubé zavádzanie verejnosti, ak nie rovno za klamstvo, reaguje Penta
Vyjadrenie Kyselicu považujeme za hrubé zavádzanie verejnosti, ak nie rovno za klamstvo. Finančná skupina Penta takto reaguje v stanovisku, ktoré agentúre SITA zaslal jej hovorca Gabriel Tóth, na tvrdenia bývalého šéfa vyšetrovacieho tímu Gorila... Čítať ďalej
21 | 10 | 2019 | SITA


Dnes viac ako inokedy vyvstáva otázka, či štát zvládne očistu spoločnosti a represívnych zložiek alebo mu má pomôcť volič resp. občan v skutočnej revolúcii. Ľudia už nie sú ľahostajní a ak príde hospodárska kríza, budú sa diať radikálne riešenia.

Nevyriešená a akútna kauza Gorila traumatizuje spoločnosť už roky. Prečo bola zametená pod koberec budú vysvetľovať hlavne vládni poslanci a ich nominanti na ministerstvách. Vládni poslanci predčasom zabránili v parlamente, aby sa doriešila iná kauza (Technopolu) formou  obštrukcie Zdržali sa hlasovania(hlavne poslanci Smeru-SD a SNS).

Budú mať poslanci v sebe odvahu postaviť sa proti „zlu“ trebárs aj proti vlastným poslancom, nominantom a spolustraníkom ak sa začne odvíjať druhé kolo Gorily? Poslanci koalície to opozícii uľahčili. Tá sa to chystá vyriešiť po voľbách.  Voliči sú teraz donútení zamyslieť sa.