Slovenský oligarcha je spolu s Berlusconim akcionárom nemeckej televízie Pro7
21 | 10 | 2019 I Patrik Palko
Patrik Tkáč z J&T kúpil v nemeckej súkromnej televízii ProSieben 3,6-percentný podiel. Podľa Handelsblattu má balík akcií hodnotu 110 miliónov eur. Informovala o tom agentúra Reuters.„Vítame každého investora v ProSiebenSat.1 a vnímame to ako potvrdenie našej stratégie,“ vyjadrila sa o Tkáčovej investícii súkromná televízia so sídlom v nemeckom Mníchove.

Naposledy bol Patrik Tkáč v pozornosti nemeckých médií, keď chcel s českým miliardárom Danielom Křetinským kúpiť viac kmeňových akcií spoločnosti Metro AG, a tak mať nad ňou podnikateľskú kontrolu. To sa však napokon nepodarilo, keďže na to nebol dostatok vôle medzi ostatnými akcionármi. Křetínský s Tkáčom však stále vlastnia  17,5-percentný podiel v Metro AG. Křetinský je člen predstavenstva spoločnosti Czech Media Invest (CMI) a spolu s Tkáčom investujú do kúpy médii.

Slabé príjmy z reklamy v komerčnom televíznom priemysle si Pro7 chce kompenzovať aj odpredajom výrobných prostriedkov, ktoré má v USA. Skupina ProSiebenSat.1 sa snaží o rozšírenie vlastných aktivít v digitálnom segmente a diverzifikáciu predaja vlastných služieb prostredníctvom internetu. Takmer 9,6-percentný podiel v ProSieben získala začiatkom roka aj mediálna skupina Mediaset bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho, ktorý býva označovaný ako mediálny magnát. Z predmetného vyplývajú očakávania, že televízia bude zvyšovať imanie príchodom dôležitých akcionárov.

Česká polícia preveruje J&T kvôli miliardám z Ruska
17 | 10 | 2019 | Gabriel Matta


V slovenských prostredí bol v minulosti ako člen finančnej skupiny vnímaný jedine Pavol Rusko, ktorý neskôr predal TV Markíza americkej spoločnosti CME. Dnes je trestne stíhaný v kauze falšovanie zmeniek spolu s Marianom Kočnerom. Viaceré médiá či ich časti vlastnia finančné skupiny.

Tkáč s Křetinským vlastnia alebo majú podiely aj vo viacerých českých médiách. Jozef a Patrik Tkáčovci majú podľa aktuálneho rebríčka Forbes  majetok vo výške 600 miliónov eur.

Prednedávnom zaujala správa, že záujem je aj o slovenskú TV Markíza českú TV Nova. Zaujímal sa o ne český oligarcha Petr Kellner.