Lucie Bíla: Aj napriek veľkému trápeniu odohrala svoj najťažší koncert v živote!
19 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Kým celá krajina trúchlila nad stratou najslávnejšieho českého speváka, Lucie Bílá (53) vo svojom smútku absolvovala koncert. Na rozdiel od Štefana Margity (63), ktorý svoje vystúpenie v Krnove okamžite zrušil, sa totiž držiteľka dvadsiatich slávikov rozhodla čeliť výzve a napriek tragickej udalosti spievala v Zlíne presne podľa plánu.


Speváčka zo svojho pracovného tempa nepoľavila ani zásadný deň, akým bolo úmrtie milovaného kolegu. "Myslím si, že tým spevom a svojím vystúpením dám ľuďom možno viac, než keby som hovorila nejaké múdrosti alebo vety. Slová sú zbytočné," uviedla v rozhovore pre Veľké správy v deň, keď sa celá republika spamätávala zo šoku.

Bíla ale počas zlínskeho koncertu na Majstra celú dobu myslela. Dokonca mu venovala pieseň, ktorá bola pôvodne napísaná pre zosnulú mamičku Bílej. "Volá sa Domov a je to taká pesnička, kde sa spieva: 'Ja viem, že tu so mnou budeš, vždy tu so mnou budeš, ďalej tu vo mne budeš žiť.' Dúfam, že tam tej mojej mamičke hore zaspieva. " Ako je známe, Lucina mamička Hana Zaňáková podľahla pred viac ako dvoma rokmi následkom mozgovej mŕtvice a speváčka sa s tým dodnes nevyrovnala. Priznala, že na mamičku bola po celý život veľmi silno fixovaná.

Skon Karla Gotta, ďalšej milovanej osoby, preto oživil jej staré rany a jej bolesť znovu. "Tak ako mamičky, aj Karel Gott by mal byť nesmrteľný. Je to prázdno. Zvláštne vnútorné prázdno a bolesť, ktorá bude asi veľmi dlho trvať, než prejde," priznala Bílá, že jej bude Karel Gott chýbať.

Lucie Bíla a jej zážitky z koncertov! "Na vystúpení Madonny ma napadol opilec"
Lucie Bílá chce ako speváčka bezpochyby držať krok so zahraničím, a tak si čas od času vyrazia na nejaký ten koncert. Ako ale teraz priznala, neprebehne to vždy podľa predstáv. Raz sa vraj dokonca stala obeťou napadnutia. Čítať ďalej
25 | 09 | 2019 | Ján Prokop