Bohdalová zaskočila! Po pohrebe Gotta už chystá ten vlastný
15 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Nad jeho rakvou vo svätovítskej katedrále predniesla najdojemnejší prejav. No na pohrebe Karla Gotta († 80) Jiřina Bohdalová (88) všetkých zaskočila, myšlienkami o vlastnej smrti. A nie je to prvýkrát od Majstra.


Na zádušnej omši na počesť zosnulého speváka všetkých prekvapila, keď na konci emotívneho prejavu vyhlásila: "Tak teda, Karle, počítaj tam so mnou a drž mi miesto." A nebolo to prvýkrát, čo po kamarátovom odchode premýšľala nahlas.

Dokonca už aj zvažovala, čo si nechá po smrti zahrať ona. "Pesnička, ktorú mám od Karla najradšej, je Keď som ja bol chlapec, to ma pokaždé dostane. Mrzí ma, že to je v mužskom rode, pretože by som si ju nechala zahrať na pohrebe," vyhlásila v rozhovore na Nove.

"Ja som vďačná, že tu som, že som tu v takej sile, v akej som, ale každý z nás je smrtelník, to sa vyvrátiť nedá. Keby sa dali kúpiť roky, tak sme všetci chudobní," dodala a zaspomínala aj na posledné stretnutie so Slavíkom, na oneskorenej oslave jeho 80. narodenín. "Bolo to tam pekné, ale už bol veľmi  unavený. Ja som mu hovorila, Karle, vykašli sa na to, choď si ľahnúť. Ale on bol tak obetavý," naznačila, ako ho boj s akútnou leukémiou zrazil na kolená. "Nadávala som a hovorila: Ty predsa raz musíš vedieť tiež povedať nie! Zvlášť keď to bolo kvôli tomu, že som videla, ako ho to zmáha," dodala.

Jiřina Bohdalová: Krásny príhovor na želanie Karla Gotta vás naozaj dojme k slzám! "Milujem ťa, drž mi tam hore miesto"
Vo svätovítskej katedrále prebehla v sobotu zádušná omša za zosnulého speváka Karla Gotta. Príhovor na jeho vlastné želanie predniesla herečka a Gottova dlhodobá priateľka Jiřina Bohdalová. Čítať ďalej
14 | 10 | 2019 | Ján Prokop