Mladý študent doma piekol marihuanové koláče ktoré predával spolužiakom v škole! "Veselý pekár" dostal MIMORIADNÝ TREST!
12 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Súd v Zambii udelil netradičný trest študentovi, ktorý bol odsúdený za úmyselný predávaj koláčov obsahujúcich marihuanu. 21-ročnému mladíkovi prikázali napísať 50 stránkovú esej o škodlivosti drog. Informoval spravodajský server BBC.


Mladíka, ktorý je študentom prvého ročníka inžinierstva na miestnej vysokej škole, polícia zatkla na začiatku týždňa, keď zistila, že "veselé koláče" napiekol práve on. Okrem eseje mu navyše súd nariadil napísať ospravedlňujúci list univerzite, svojim rodičom a zambijskému protidrogovému úradu.

Okrem toho však študent dostal aj podmienečný trest. Väzeniu sa teda vyhne, pokiaľ dva roky nespácha žiadny ďalší zločin.

Pestovanie, predaj či držanie marihuany v akejkoľvek forme je v Zambii nelegálne, a to aj na lekárske účely. Za porušenie protidrogových zákonov v krajine hrozí až desaťročný trest väzenia.

AKTUALIZOVANÉ: V Brooklyne sa strieľalo, 4 mŕtvi a piati zranení
Štyria ľudia boli zabití a päť vážne zranených pri streľbe v okolí Brooklyn's Crown Heights. K incidentu došlo v súkromnom klube na ulici Utica Avenue. Čítať ďalej
12 | 10 | 2019 | Marek Molnár