VEDCI VARUJÚ: Jadrová vojna Indie a Pakistanu nemusí byť žart! Hrozí že zomrú milióny ľudí!
11 | 10 | 2019 I Ján Prokop

V dôsledku jadrovej vojny medzi Indiou a Pakistanom zomrú na celom svete milióny ľudí, napísal varovne Der Standard.



K tomuto záveru dospeli vedci z coloradskej univerzity v Boulderi a Rutgersovej univerzite. Uviedol, že po konflikte čierne mraky zahalí oblohu nad Zemou a svet sa ponorí do temnoty na 10 rokov.

Ak OSN nezasiahne, konflikt Kašmíre by mohol viesť k jadrovej vojne medzi Indiou a Pakistanom, varuje Der Standard. Obe strany samozrejme nemajú záujem dosiahnuť tohto bodu, ale vedci už analyzujú možné dôsledky. Odborníci z University of Colorado v Boulderi a Rutgers University dospeli k záveru, že konflikt povedie k smrti miliónov ľudí na celom svete.


India a Pakistan majú v súčasnosti 150 jadrových hlavíc. Do roku 2025 sa ich počet zvýši na najmenej 200. Podľa vedcov sa katastrofa bude vyvíjať v niekoľkých fázach. Najprv zomrie v dôsledku jadrových útokov na veľké mestá celkom 50 až 125 miliónov ľudí. A mnoho z nich - nie okamžite, ale v požiaroch spôsobených výbuchmi. 36 miliárd kilogramov sadzí bude vypustených do zemskej atmosféry. Svetlo už nebude presakovať čiernymi mrakmi, vďaka ktorým priemerná teplota na planéte klesne o 5 ° C.




Množstvo zrážok sa zníži o 15-30%. V dôsledku toho klesne hustota energie v biomase rastlín. Na súši - o 30%, v oceáne - o 15%. Pre poľnohospodárstvo to bude katastrofa. Nedostatok jedla na celom svete bude nevyhnutný. A táto situácia bude trvať dosť dlho. Podľa vedcov čierne mraky sadzí svet ponoria do temnoty na dobu 10 rokov.

"MOŽNÝ VÝSLEDOK JADROVEJ VOJNY": Štúdia zistila, že jadrová vojna medzi Indiou a Pakistanom by mohla zanechať 125 miliónov mŕtvych
Nová štúdia zistila, že jadrová vojna medzi Indiou a Pakistanom by mohla za pár dní zabiť až 125 miliónov ľudí, čím by prekonala počet úmrtí počas druhej svetovej vojny, a zároveň by poškodila celosvetové životné prostredie. Čítať ďalej
03 | 10 | 2019 | Marek Molnár