VIDEO: Mazurek žaluje Matoviča! Hrozí lídrovi OĽANO rovnaká strata mandátu?
04 | 10 | 2019 I René Skalný
Nedávna diskusná relácia na RTVS, v ktorej sa Igor Matovič stretol s Erikom Tomášom má nečakanú dohru. Matovič v spomenutej relácii Tomášovi vyčítal, že jeho stranícky šéf - Róbert Fico, sa zastal odsúdeného ex-poslanca za ĽSNS, Milana Mazureka. Líder OĽANO si dopomohol nenávistnými citátmi a opisom násilných skutkov, ktorých sa mal Mazurek verejne dopustiť. Podľa Mazureka je to všetko lož.

Ex-poslanec vyhlásil, že Matovičove klamstvá odmieta ďalej tolerovať a okrem žaloby podanej pred pár mesiacmi na neho predvčerom na prokuratúre v Kežmarku podal aj trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania.

Premiér: Vyjadrenia k Mazurekovi sme si s Ficom vyjasnili
Premiér Peter Pellegrini si už s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom vyjasnili Ficove vyjadrenia na adresu Milana Mazureka odsúdeného za hanobenie národa, rasy a presvedčenia. Čítať ďalej
24 | 09 | 2019 | TASR


Matovič vyčítal Tomášovi, že jeho predseda obhajoval Mazureka, ktorý je pre neho rasista; „…Mazurek povedal o všetkých Rómoch na Slovensku, že to je menej cenná rasa, ktorá v živote Slovensku ničím nepomohla,“ konkrétne vyhlásil Matovič.

"Matovič je chronický klamár, ktorý vedie nedemokratickú stranu so 4 ľuďmi a nezvláda krach svojho poslaneckého klubu. V rámci svojích klamstiev už o mne povedal, že som hádzal veľké kamene do detí v kočíku a dokonca som vraj povedal rómovia sú menejcenná rasa."Reagoval na obvinenia Mazurek vo forme videa na sociálnej sieti.

"Tieto Matovicové klamstvá odmietam ďalej tolerovať a okrem žaloby podanej pred pár mesiacmi, som na neho včera podal aj trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania.



 

Verím, že orgány činné v trestnom konaní sa už konečne začnú týmto falošným klamárom zaoberať a šírenie jeho klamstiev bude zastavené." Uzatvára poslanec, ktorého na začiatku septembra Najvyšší súd odsúdil, keď sprísnil minuloročný rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Pezinku.

Mazurek čelil obžalobe z prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia v jednočinnom súbehu s prečinom podnecovania, hanobenia a vyhrážania sa osobám pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine alebo pôvodu rodu. Dôvodom boli jeho októbrové výroky vo vysielaní Rádiu Frontinus na adresu rómov, ktorých Mazurek dával do súvislosti s "parazitmi".

Verdikt je právoplatný, a tak už Mazurek nie je poslancom Národnej rady SR. Krátko pro vynesení rozsudku zverejnil Róbert Fico video, v ktorom sa poslanca za ĽSNS otvorene zastal, za čo si vyslúžil značnú kritiku predovšetkým zo strany liberálnych médií.

VIDEO: "Mazurek povedal to, čo si myslí takmer celý národ," tvrdí Fico
Predseda strany Smer-SD Robert Fico zverejnil na Facebooku video, kde sa vyjadril k rozsudku Najvyššieho súdu ohľadom bývalého poslanca Národnej rady Milana Mazureka. Čítať ďalej
05 | 09 | 2019 | Peter Bachan, TASR


„Rešpektujem rozsudok Najvyššieho súdu SR voči poslancovi NR SR Mazurekovi, ale zaraďujem ho do kategórie mediálnych, po ktorom budú preferencie pána Kotlebu a jeho strany utešene rásť,“ povedal Fico, a dodal, že ak „niekoho popravíte za pravdu, urobíte z neho národného hrdinu“. Vyhlásil vtedy Fico.