Amatérsky thaiboxer a rapper Leo Beránek si odsedí za mrežami 6 rokov za napadnutie niekoľkých ľudí vrátane invalidného muža!
04 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Súd poslal amatérskeho thaiboxera a rappera Lea Beránka na šesť rokov do väzenia za napadnutie niekoľkých ľudí vrátane invalidného muža. Beránkovi priťažilo to, že kvôli podobnému skutku bol v minulosti odsúdený. Za ťažké ublíženie na zdraví, vyhrážania sa zbraňou a opakované výtržníctva mu hrozilo päť až 12 rokov za mrežami.





Štvrtkový verdikt nie je právoplatný, muž vinu popiera a odvolal sa. Dva body obžaloby úplne odmietol ak ďalšiemu uviedol, že bránil dievča, ktorú napadol agresívny drogový dealer.

"Súd chce obžalovanému povedať, aby si uvedomil, že nežije vo virtuálnom svete akčných filmov, a aby sa začal správať aspoň trochu zodpovedne," uviedla pri odôvodnení rozsudku predsedníčka senátu pražského mestského súdu Veronika Cukerová.

Prvý útok sa stal 1. mája 2018 v centre Prahy pred klubom Ateliér, kde Beránek do rána popíjal s priateľmi. Potom iného muža najprv opakovane udrel do hlavy, a keď sa jeho súper snažil vstať z pokľaku, útočník ho kopol do tváre tak, že muž okamžite stratil vedomie a spadol na dlažbu. Incident, pri ktorom Beránek protivníkovi spôsobil otvorenú zlomeninu čeľuste a otras mozgu, zachytili kamery. Podľa Beránka bol kop automatická reakcia naučená z thajského boxu, ktorú nedokázal zastaviť.



Obžalovaný tvrdí, že bitku vyprovokoval sám napadnutý, a to tým, že zaútočil najprv na ďalšieho hosťa a potom na dievča, ktoré sa do konfliktu vložilo. Nebezpečný kop bol podľa Beránka automatická reakcia naučená z thajského boxu, ktorú nedokázal ovládnuť, a zranenia tak vraj nespôsobil úmyselne. Sudkyňa mu však neuverila. Podotkla, že športovci sú pri riadnom tréningu určite vedení k tomu, aby zvládli vykonávanú zostavu zastaviť. Ďalej uviedla, že útok mal razanciu zodpovedajúcu knockoutováného protivníka.

Druhý útok sa podľa rozsudku odohral o päť dní neskôr v parku v pražskej Lhotke. Beránek tam údajne najprv zrazil z lavičky svojho vrstovníka, ktorý teraz chodí na barlách. Potom vraj zbil teleskopickým obuškom mladíka, ktorý sa napadnutého zastal, a ďalšiemu zo zástancov hrozil, že mu zastrelí psa. Na zviera pri tom mieril strelnou zbraňou a cvakal spúšťou, avšak výstrel z pištole nevyšiel.

Beránek túto časť obžaloby označil za pascu, ktorú na neho nachystali dealeri a užívatelia drog. Podľa neho sa totiž báli, že ich udá za to, že mu o niekoľko dní skôr dali nekvalitný pervitín. Pripustil, že do parku prišiel so svojím kamarátom a tromi jeho známymi, odmietol však, že by bol ozbrojený a že by niekoho napadol. Vraj sa s prítomnými len pohádal.

Dvadsaťdeväťročný muž je od svojho zadržania cez rok vo väzbe. Vo štvrtkovej záverečnej reči okrem iného uviedol, že polícia je proti nemu zaujatá. "Som verejne známa osoba a médiá sa v minulosti postarali o moju pečať zlej reklamu, ako to médiá vedia," vyhlásil.

https://www.youtube.com/watch?v=eNEnrBDRONc

Egyptský predseda sa zastával Hitlera: "Nemecká infraštruktúra môže byť príkladom pre celý svet"
Predseda egyptského parlamentu Alí Abdal al vyvolal pobúrenie Egypťanov, keď ocenil Adolfa Hitlera za jeho projekty budovania infraštruktúry v Nemecku. Toto tvrdenie použil k obhajobe rozvojových plánov egyptského prezidenta Abdal Fattah Sísího a... Čítať ďalej
04 | 10 | 2019 | Ján Prokop