V lietadle z Prahy do Bejrútu zaistili atrapu bomby!
03 | 10 | 2019 I Marko Źarić
Na palube lietadla smerujúceho z Českej republiky do hlavného mesta Libanonu našli 28. septembra bezpečnostné zložky atrapu bomby zabalenú v balíku. Tá slúži na test ostražitosti bezpečnostných skenerov. Podľa informácií sa malo jednať o zabudnutý balíček,  ktorá údajne Česká strana použila na preverenie bezpečnosti na letisku Václava Havla. Píše libanonský denník The Daily Star. 

Česka polícia ako aj vedenie letiska však takúto informáciu popiera a pre ČTK sa zhodujú že žiadny takýto test v danom čase nevykonávala!

Bomba v smetnom koši? Prokurátora Šufliarskeho chceli dať dole "na mafiána"
Televízia Markíza má k dispozícii dokument, kde policajný vyšetrovateľ popisuje prípravy na spáchanie "atentátov" na Daniela Lipšica, Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku. Čítať ďalej
03 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Balíček obsahoval mobilný telefón ktorý bol elektrickými drôtmi spojený s krabičkou mydla. Libanonské média prvotne mylne uviedli že sa jednalo o 200 gramom ostrej vybušniny.
Informáciu potvrdila aj bezpečnostná služba ktorá po preskúmaní podozrivého balíčku uviedla že žiadne výbušne látky neobsahuje.

Podľa libanonského denníku bezpečnostná služba v Bejrúte kontaktovala kolegov z Prahy a upozornila ich na to, že zabudli atrapu po vykonaní testu odstrániť. Vedenie pražského letiska však toto tvrdenie popiera a tak isto neevidujú žiaden test ani stratu skúšobnej atrapy. Oznámila pre ČTK hovorkyňa letiska Kateřina Pavlíková.

Rovnako sa vyjadril aj hovorca českého policajného prezídia David Schön ktorý tak isto potvrdil že ani polícia obdobný test v tom čase nevykonávala.