Spoločnosť Goldman Sachs predpovedá masívny rozmach smartfónov 5G v roku 2020
30 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Podľa spoločnosti Goldman Sachs by technológia 5G mohla byť pre výrobcov smartfónov "prevratná". Banka Wall Street výrazne zvýšila svoje odhady na úspech smartfónov 5G, ktoré sa dostanú na trh budúci rok.


Analytik spoločnosti Goldman, Rod Hall, poukázal na výskum v dodávateľskom reťazci, ktorý naznačil že predaj zariadení 5G bude „oveľa vyšší“, ako sa pôvodne očakávalo.

„Zvyšujeme naše odhady pre dopyt smartfónov 5G na rok 2020 z 50 na 120 miliónov, pretože dodávateľský reťazec naďalej naznačuje oveľa vyšší predaj zariadení 5G ako sme predpovedali, a to najmä v Číne,“ uviedol Hall.

Ďalej hovorca prehlásil, že 5G bude k dispozícii iba v obmedzených častiach sveta, a to kvôli čínskemu oneskoreniu, pretože spoločnosť Huawei dostala obchodné obmedzenia od USA. Analytik však poznamenal, že výrobné prekážky pre komponenty na výrobu smartfónov 5G "sa pomaly odstraňujú". Táto správa je pravdepodobne prospešnejšia pre spoločnosť Apple, ale očakáva sa, že Huawei bude mať tiež slušný zisk.

„Sme presvedčení, že schopnosť spoločnosti Huawei stavať 5G NR gNB bez amerických komponentov by malo napomôcť viesť k zmysluplným zmenám v Číne v roku 2020, ktoré podporia ďalší predaj čínskych 5G zariadení,“ prehlásil analytik.

Čínsky technický gigant Huawei, ktorý je v súčasnosti zasiahnutý americko-čínskou obchodnou vojnou, uviedol, že jeho globálny podiel telekomunikačných zariadení sa v prvej polovici tohto roka zvýšil na 28,1 percenta. Spoločnosť zostáva na čele globálnych konkurentov na trhu s 5G, pretože oznámila 50 komerčných obchodov s mobilnou sieťou 5G.