Danko otvoril v NRSR výstavu Holokaust,zdôraznil potrebu poučiť sa z minulosti
11 | 09 | 2019 I TASR

Holokaust: likvidácia, oslobodenie, záchrana. To je názov výstavy, ktorú v priestoroch Národnej rady (NR) SR v stredu pri príležitosti Dňa pamiatky obetí fašizmu otvoril predseda parlamentu Andrej Danko (SNS). Jej cieľom je pripomínať hrôzy druhej svetovej vojny a osudy židov v koncentračných táboroch.


"Históriou sa nesmieme traumatizovať, musíme sa z nej poučiť," zdôraznil Danko v tejto súvislosti. Pri každej príležitosti je podľa jeho slov potrebné pripomínať si hrôzy druhej svetovej vojny a holokaustu, vyzdvihol najmä potrebu hovoriť o tom s mladými ľuďmi.

"Možno o to viac, že žijeme v dobe, keď sú ľudia cynickejší, možno aj vďaka moderným technológiám," dodal.

Výstavu Danko otvoril aj za prítomnosti veľvyslanca Ruskej federácie Alexeja Fedotova a Ilju Altmana z Moskovského centra holokaustu.

Ruský veľvyslanec priblížil, že výstava mapuje osudy miliónov ľudí v koncentračných táboroch. Rovnako ako Danko zdôraznil potrebu vysvetľovať tieto udalosti mladým ľuďom, aby sa hrôzy z minulosti neopakovali v budúcnosti.

Danko: Zákon pri vzdaní sa mandátu poslancov porušený nebol, výbor to preskúma
Pri vzdávaní sa mandátov poslancov Moniky Jankovskej, Viktora Stromčeka a Petra Kažimíra nebol porušený zákon. V utorok to povedal predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) s tým, že je o tom presvedčený. Zdôraznil, že všetky listiny boli... Čítať ďalej
11 | 09 | 2019 | TASR