Prokurátori v Spojených štátoch vyšetrujú, či Facebook potláča konkurenciu
07 | 09 | 2019 I Peter Králik

Skupina generálnych prokurátorov v Spojených štátoch sa rozhodla začať protimonopolné vyšetrovanie americkej internetovej spoločnosti Facebook, aby zistila, či firma nepotláča konkurenciu a nepoškodzuje spotrebiteľa. Oznámila to v piatok generálny prokurátorka štátu New York Letitia Jamesová. Facebook prevádzkuje najväčšiu internetovú sociálnu sieť na svete.


"Spúšťam vyšetrovanie Facebooku, aby som zistila, či ich kroky ohrozujú údaje spotrebiteľov, znižujú spotrebiteľom kvalitu výberu alebo zvyšujú cenu reklamy," uviedla Jamesová.

Aký v skutočnosti bol Freddie Mercury? Detaily o ktorých ste doteraz nevedeli, pozrite si aj videá
Legendárny spevák by 5. septembra oslávil 73. narodeniny. Mal zaujímavý život a jeho hudba oslovila ľudí na celej planéte. Hoci choroba ukončila jeho život v relatívne mladom veku, stihol toho viac než mnohí iní smrteľníci. Čítať ďalej
06 | 09 | 2019 | Ján Prokop


Dodala, že do vyšetrovania sa zapoja aj generálni prokurátori štátov Colorado, Florida, Iowa, Nebraska, Severná Karolína, Ohio a Tennessee a federálneho dištriktu (District of Columbia). Agentúra Reuters už v utorok informovala, že generálni prokurátori viac ako troch desiatok členských štátov USA kvôli možnému porušovania protimonopolných pravidiel pripravujú vyšetrovanie americkej internetovej spoločnosti Google. Toto vyšetrovanie by malo byť oficiálne ohlásené v pondelok.