SPOLUPRÁCA IT GIGANTOV A FBI? Na stretnutí diskutovali o prezidentských voľbách v USA
05 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Americké technologické spoločnosti ako Facebook, Google, Microsoft a Twitter sa v stredu stretli s americkými spravodajskými agentúrami, aby prediskutovali bezpečnostné stratégie, ktoré sa týkajú volieb v novembri 2020.


Bezpečnostné tímy spoločností sa stretli so zástupcami Federálneho úradu pre vyšetrovanie, Úradu riaditeľa národnej spravodajskej služby a Ministerstva vnútornej bezpečnosti v ústredí Facebooku v Menlo Parku.

"Účelom bolo nadviazať na predchádzajúce diskusie a ďalej posilniť strategickú spoluprácu v oblasti bezpečnosti amerických, federálnych a prezidentských volieb do roku 2020," uviedol vo vyhlásení Nathaniel Gleicher, vedúci kybernetickej bezpečnosti Facebooku.

„Účastníci hovorili konkrétne o tom, ako by podniky a vláda mohli zlepšiť spôsob zdieľania informácií a rýchlejšie odhaliť hrozby,“ ďalej dodal Gleicher.

„V spoločnosti Google sme investovali do robustných systémov na zisťovanie pokusov o phishing a hackovanie, identifikáciu zahraničných zásahov na našich platformách a ochranu kampaní pred digitálnymi útokmi. Technológia je však iba časťou riešenia,“ prehlásil Richard Salgado, riaditeľ spoločnosti Google v oblasti presadzovania práva a informačnej bezpečnosti.

VIDEO: Japonský vlak sa vykoľajil vo vysokej rýchlosti po zrážke s nákladným autom, 35 zranených
Zrážka japonského vlaku s nákladným autom, si vyžiadala 35 zranených. Časť súpravy sa po náraze vykoľajila a nákladné auto vyletelo do vzduchu, informuje agentúra AFP. Čítať ďalej
05 | 09 | 2019 | Tomáš Kubec