VIDEO: Pellegrini nepriamo vyzval aj svojich spolustraníkov vrátane Fica, aby odišli z politického života
03 | 09 | 2019 I Peter Bachan

Po tom, ako na tlačovej konferencii avizovala Monika Jankovská odstúpenie z jej funkcie štátnej tajomníčky ministerky spravodlivosti, zverejnil premiér Peter Pellegrini na svojom Facebooku video, kde zrejme povedal viac, než by sám chcel.


K téme Monika Jankovská čítajte viac:

MIMORIADNA SPRÁVA: Jankovská končí ako štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti
Štátna tajomníčka Monika Jankovská končí na ministerstve spravodlivosti. Oznámila to na svojej tlačovej konferencii. Čítať ďalej
03 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Pellegrini je podľa jeho slov rád, že prišlo rozhodnutie zo strany Jankovskej. Premiér vo videu opäť povedal, že rozsudky vynášajú súdy a vyšetrujú orgány činné v trestnom konaní. „Spravodlivosť sa nerobí na ulici a ani v médiách a ja dodnes nedisponujem konkrétnymi dôkazmi, ktoré by mi postačovali na vyvodenie politickej zodpovednosti“, uviedol premiér.

Vzápätí sa však preriekol, resp. "sekol" - a to teda poriadne. "Verím, že situácia sa teraz upokojí, a budú nasledovať odchody ďalších verejne činných osôb z politického života, ktorí sa priamo stretávali s Mariánom K.," dodal Pellegrini. Ako príklad uviedol dvoch opozičných politikov Igora Matoviča a Richarda Sulíka.

Nevieme, či sa Pellegrini prerátal, alebo si jednoducho v návale emócii nespomenul na to, že práve predstavitelia strany Smer sú tí, ktorí sa najčastejšie stretávali s Marianom Kočnerom. Monika Beňová, Peter Žiga (golf), Martin Glváč, a v neposlednom rade aj samotný predseda strany Robert Fico, jeho dlhoročný sused, sú len zopár príkladmi kontaktov Smeru a Kočnera.

ilustračné foto


Fico na nedávnej tlačovej konferencii sám priznal, že sa stretával s Kočnerom, hoc len na spoločenských akciách. Zľahčoval to tiež tým, že sa s Kočnerom bavili všetci, vrátane novinárov na spomínanej tlačovke.

Zároveň by sa s nimi museli poberať Andrej Danko a Béla Bugár, ktorí sa tiež priznali k ich stretnutiam s Kočnerom.

Či to bolo Freudovské prerieknutie, alebo len Pellegriniho nevšímavosť, nemáme šancu zistiť. Isté však je, že aj vyššie spomínaných vyzval predseda vlády, tretí najvyšší ústavný činiteľ, "k činu".