TRAGÉDIA: Najmenej 8 zabitých detí pri útoku na čínsku základnú školu
03 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Štyridsaťročný muž bol zadržaný po tom, ako v pondelok s nožom zavraždil osem detí na základnej škole v provincii Hubei v Číne.


Na základnej škole Chaotangpo v meste Baiyangping v provincii Hubei, bolo v prvý deň nového akademického roka zabitých minimálne osem detí a ďalšie dve sú zranené. Zranení žiaci sa tu liečia v centrálnej nemocnice v Enshi, uviedla hovorkyňa.

Polícia našla páchateľa na mieste, pričom uviedla, že je to miestny muž menom Yu. Spravodajský portál Xiaoxiang Morning Post prehlásil, že Yu dostal minulý rok predčasné prepustenie z väzenia po odpykaní trestu za pokus o vraždu.

"Keď sa minulý rok vrátil domov, prejavilo sa uňho niekoľko duševných problémov," uviedol muž, ktorý si želal ostať v anonymite.

Útoky s nožmi na školákov v Číne sú vcelku pravidelný jav, pričom páchatelia často tvrdia, že sú motivovaní túžbou pomstiť sa spoločnosti. Začiatkom tohto roku boli zabití dvaja žiaci pri útoku na školu v Baijiaping v provincii Hunan a v januári bol v Pekingu zadržaný údržbár pri útoku s kladivom, pri ktorom bolo zranených 20 žiakov.

VIDEO: Posádku lode prebudili šľahajúce plamene! 25 mŕtvych, pátranie stále pokračuje
Po pondelkovom požiari lode pri kalifornskom ostrove Santa Cruz západne od Los Angeles sa potápačom zatiaľ podarilo nájsť 25 mŕtvych a pobrežná stráž pokračuje v pátraní po ďalších deviatich ľuďoch, ktorí sú nezvestní. Čítať ďalej
03 | 09 | 2019 | Ján Prokop