Izraelskí policajti hodili omračujúci granát na fotografa pre portál Haaretz (VIDEO)
30 | 08 | 2019 I Marek Molnár

Izraelskí policajti hodili na fotografa pre portál Haaretz v izraelskom východnom Jeruzaleme omračujúci granát a počas nočného zásahu na palestínske územií zadržali novinára a dvoch členov výboru.


Prítomnosť polície je súčasťou prebiehajúcich zásahov v oblasti, ktorá zaznamenala za posledné mesiace 340 zatknutí a jednu smrteľnú streľbu od policajtov. Podľa obyvateľov ide o zastrašovaciu kampaň.

Keď orgány v stredu večer opúšťali oblasť, ľudia na nich hádzali kamene a niektorí mladí muži dokonca aj ohňostroj. Polícia nariadila, aby sa dav obyvateľov, novinárov a izraelských aktivistov presunul domov.



Videozáznam ukazuje, ako policajt vrhol omračujúci granát na fotografa Emila Salmana, ktorý natáčal na dvore a v tom čase nestál v blízkosti iný človek. Predtým, ako policajt hodil granát, je počuť policajného dôstojníka, ktorý hovorí: „hoď to naňho, hoď to!"

„Polícia ma videla s veľkou kamerou už aj predtým. Museli vedieť, že som novinár," prehlásil Salman pre portál Haaretz.



Dvaja členovia výboru Isawiya boli zatknutí pre podozrenie z ohrozovania riaditeľov škôl potom, čo uviedli, že deti v susedstve by nemali chodiť školy, kým sa neskončia policajné zásahy v tejto oblasti. Video ukazuje, ako ozbrojený dôstojník násilne strčil predsedu výboru pred zatknutím.

Policajné zásahy v Jeruzaleme v oblasti Isawiya sa začali v júni.

Hosť CNN je pod paľbou po tom, čo prehlásil, že Trump môže spôsobiť viac úmrtí ako Hitler, Stalin a Mao (VIDEO)
Kontroverzné názory v CNN nie sú vôbec nezvyčajné, ale keď hosť Allen Frances povedal Brianovi Stelterovi, že prezident „môže byť zodpovedný za omnoho viac miliónov úmrtí“ ako najhorší diktátori 20. storočia, dokonca aj hostiteľ zostal... Čítať ďalej
30 | 08 | 2019 | Marek Molnár