Karel Gott je nažive predovšetkým vďaka pokroku v medicíne!
24 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Karel Gott sa pred viac ako tromi rokmi takzvane druhýkrát narodil, keď porazil zákernú rakovinu lymfatických uzlín. Legendárny spevák je nažive predovšetkým vďaka lekárom a neuveriteľnému pokroku v medicíne. Niektoré prognózy totiž neboli moc optimistické.


Kým pre väčšinu ľudí je leto obdobím radovánok, legendárny Karel Gott má tento rok úplne iné starosti. Opäť bojuje so zdravotnými problémami, ktoré ho donútili k zrušeniu koncertu na festivale Benátska či takmer neustálym návštevám nemocnice. Istou vzpruhou mu však môžu byť skúsenosti so zatiaľ najhoršou chorobou, ktorá ho v živote stretla.

V októbri 2015 mu lekári diagnostikovali rakovinu lymfatických uzlín. Gott sa zaprel, a už o pár dni potom absolvoval prvú chemoterapiu. Hoci prognózy lekárov neboli najskôr nijako optimistické, všetko dobre dopadlo. 18. marca 2016 už médiá oznamovali, že mnohonásobný Zlatý slávik je vyliečený.

Úspešnú liečbu umožnil aj neuveriteľný posun v medicíne, čo Gott priznal až tento rok v rozsiahlom rozhovore pre nemecký denník Stern. "Lekár mi povedal, že keby som ochorel ešte o pätnásť rokov skôr, už by som bol mŕtvy," zveril sa Gott novinárom zo susednej krajiny. Preto nemá nikdy zmysel hádzať flintu do žita.

Rakovina mu navyše zásadne zmenila pohľad na život. "Musím povedať, že teraz sa radujem z vecí, ktoré som si nevšímal predtým. Aj z maličkostí a krás života. Teraz veľa času trávim tým, že sa zamýšľam nad životom, "vyhlásil Gott krátko po vyliečení pre Top Star. Prajme mu teda, aby sa mal ešte dlho z čoho radovať.

Karel Gott bol hospitalizovaný! Prišli od lekárov zlé správy?
Nedávny prevoz Karla Gotta do nemocnice vydesil rady Čechov. Nakoniec sa síce ukázalo, že išlo len o rutinnú prehliadku, ako sa ale teraz zistilo, situácia nie je úplne v poriadku. Lekárom sa údajne niečo nepáči. Čítať ďalej
22 | 08 | 2019 | Aneta Leitmanová