Polícia upozorňuje na podvody pri predaji bytov v Bánovciach nad Bebravou
22 | 08 | 2019 I TASR

Bánovskí policajti vyšetrujú dva prípady, pri ktorých doposiaľ nezistení páchatelia pripravili dôverčivých ľudí o niekoľko tisíc eur. Poškodení zareagovali na inzeráty predaja bytov v Bánovciach nad Bebravou, ku ktorým sa nakoniec ani po zaplatení určitej sumy peňazí nedostali. Informovala o tom vo štvrtok TASR Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.


 Na inzerát na známej inzertnej stránke o predaji trojizbového bytu na Mojmírovej ulici v Bánovciach nad Bebravou zareagoval 28-ročný Vladimír. "Predávajúci, vystupujúci pod menom zamestnanca dražobnej spoločnosti pod názvom Platiť sa oplatí, ponúkal byt s rozlohou 72 štvorcových metrov (m2) za sumu 44.600 eur. Vladimír prejavil záujem o byt a po vypísaní prihlášky vložil na bankový účet, ktorý predávajúci uviedol, sumu 4460 eur. Peniaze mali slúžiť ako finančná zábezpeka za byt," opísala Antalová.

Následne sa mal poškodený muž po telefonickom dohovore s predávajúcim podľa nej stretnúť a ísť na prehliadku bytu. "Telefónne číslo predávajúceho je nedostupné a, samozrejme, žiadna prehliadka bytu sa nekonala. Vladimír si uvedomil, že naletel podvodníkovi," doplnila.

VÝSTRAHA: Sociálna poisťovňa upozorňuje na podvodníkov, ktorí v jej mene žiadajú osobné údaje
Sociálna poisťovňa upozorňuje na pokus neznámej osoby, ktorá sa v jej mene pokúsila od spoločnosti v Prešove získať osobné údaje zamestnancov. Ako informuje hovorca poisťovne Peter Višváder, táto osoba sa v telefóne predstavila ako zamestnanec... Čítať ďalej
22 | 08 | 2019 | SITA


Obdobným konaním prišla o peniaze 22-ročná Petronela, ktorá taktiež zareagovala na inzerát na inzertnej bazárovej stránke. Tentoraz bol v ponuke dvojizbový byt v Bánovciach nad Bebravou s výmerou 67 m2 za 34.600 eur. Po telefonickej dohode s predávajúcim poslala na účet 3640 eur, ktoré mali slúžiť ako záloha u notára.

"V podvodnom konaní muž, ktorý sa vydával taktiež za zamestnanca dražobnej spoločnosti, pokračoval. Žiadal od mladej ženy ďalšie peniaze vo výške 1730 eur ako doplatok zálohy notárovi. Tieto peniaze mu však už neposlala," ozrejmila ďalej Antalová. Doposiaľ neznámy páchateľ tak podľa nej uviedol oboch mladých ľudí do omylu a na ich škode sa obohatil o 8100 eur.

"Upozorňujeme občanov, aby si pri kúpe nehnuteľnosti dôkladne preverili, komu pošlú svoje peniaze. Taktiež, aby neboli dôverčiví a nenaleteli na podozrivo nízku sumu za nehnuteľnosť. Je lepšie spoľahnúť sa na službu realitných kancelárií a peniaze neposielať skôr, ako predmetnú nehnuteľnosť vôbec uvidia. K obdobnému konaniu páchateľov nemuselo dôjsť len v Bánovciach nad Bebravou, ale takto môžu pripraviť o peniaze ďalších ľudí v rámci celého Slovenska," dodala Antalová.