Beňová sa vyjadrila aj k politickým ambíciám Gašpara
21 | 08 | 2019 I Peter Králik/SITA

Ak predseda strany Smer-SD Robert Fico osobne cíti, že chce byť naďalej predsedom strany Smer-SD, mal by ním byť aj naďalej. Pre agentúru SITA to uviedla europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD).


„Smer je strana, v ktorej voliči neočakávajú zákulisné personálne ťahy a zmeny, ako to dnes vidíme napríklad v SaS alebo OĽaNO. Náš volič očakáva stabilnú a otvorenú personálnu stranícku politiku,“ uviedla Beňová s tým, že podľa nej nie je situácia v Smere ničím mimoriadna.

Zároveň si myslí, že v Smere neprebieha diskusia o pozíciách predsedu Roberta Fica a premiéra Petra Pellegriniho. „Myslím si, že po stretnutí predsedu strany s krajskými organizáciami takáto téma nie je aktuálne diskutovaná,“ dodala.

Podľa Beňovej na prvých miestach kandidátky do NR SR sú štandardne predseda a podpredsedovia, krajskí predsedovia a predsedníčka, generálny manažér.

„Následne sú ďalšie pozície obsadzované na návrh predsedu strany, spravidla poslankyňami a poslancami, ktorí v NR SR pôsobia. Samozrejme, sú na kandidátke napríklad aj zástupcovia Mladých sociálnych demokratov a členovia z okresných štruktúr tak, aby sa naplnila geografická reciprocita,“ vysvetlila.

Beňová nemá informáciu, že by bývalý policajný prezident Tibor Gašpar mal ambíciu kandidovať za Smer-SD. „Nemyslím si, že pán Gašpar by chcel vstúpiť do aktívnej politiky už v najbližších voľbách,“ podotkla.