PS/SPOLU: Vo voľbách chceme vymeniť generáciu politikov Mariana Kočnera
15 | 08 | 2019 I Peter Králik/SITA

Rozsah prepojení Mariana K. na jeho generáciu politikov potvrdzuje, že potrebujeme ich výmenu, inak sa nikdy poriadne nevyšetria všetky kauzy napáchané za posledných 20 rokov. Vo svojom stanovisku to tvrdí koalícia strán Progresívne Slovensko/Spolu.


„Boja sa nás, a boja sa právom, pretože nemôžu riskovať, že v politike bude dosť ľudí, ktorí sa nikdy nenechajú zatiahnuť do ich kšeftov a mafiánskych praktík. Chceme spraviť to, čoho sa Marian K. a spol. boja najviac - definitívne jeho generáciu politikov vymeniť v parlamentných voľbách," informovala agentúru SITA hovorkyňa Silvia Hudáčková.

Podľa lídra strany Spolu Miroslava Beblavého by predseda Mosta-Híd Béla Bugár aj predseda Smeru Robert Fico mali do 24 hodín jasne vysvetliť, prečo sa po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej stretli a radili s Marianom K., alebo sa vzdať svojich funkcií.

&theater

Prokurátor Žilinka: Som presvedčený, že motívom objednávateľa mojej vraždy je moja práca
Maroš Žilinka ocenil prácu vyšetrovateľov a prokurátorov, ktorým sa podarilo vec zdokumentovať do štádia vznesenia obvinenia. Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | Peter Králik/TASR


Marian K. sa stretával podľa Denníka N s Robertom Ficom (Smer-SD), svoju plánovanú novú politickú stranu riešil aj s vtedajším ministrom vnútra Robertom Kaliňákom (Smer-SD).

Vyplýva to z komunikácie Mariana K. a Aleny Zs. cez aplikáciu Threema, ktorú v stredu zverejnil spravodajský portál Denníka N. Portál Aktuality.sk dnes informoval, že Béla Bugár sa krátko po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej stretol na Maldivách s Marianom K. Ôsmeho marca 2018 sa Marian K. pochváli Alene Zs., že s predsedom Mosta raňajkoval. Marian K. napísal: „Poobede mám sedenie s Bélom. Poviem mu, ako a čo by som urobil na jeho mieste. Myslím, že bude silno vnímavý.“

Marian K. sa vraj takto angažoval v otázke udržania Ficovej vlády, pretože, ako sám predtým písal Alene Zs., pokiaľ sa do vlády dostane opozícia, „nepomôže nám ani odsťahovať sa na Severný pól“. Most-Híd nakoniec koalíciu po odchode Fica z funkcie premiéra podržal.