Epstein nemusel spáchať samovraždu. Mohol ho niekto zabiť, naznačuje pitva!
15 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Finančník Jeffrey Epstein, ktorého ostraha newyorského väzenia našla v sobotu v cele mŕtveho, mal podľa pitvy zlomeniny v oblasti krku. Mohlo sa tak jednať o samovraždu alebo uškrtenie. Súd obvinil Epsteina zo sexuálnych zločinov a vo väzbe čakal na súd.


O pitve informoval denník The Washington Post, ktorý uviedol, že Epstein mal okrem iného zlomenú jazylku. Odborníci, ktorých washingtonský list oslovil, oznámili, že táto fraktúra sa objavuje pri obesení, avšak bežnejšie sa objavuje pri vraždách uškrtením.

Epsteina našli v cele deň potom, čo súd zverejnil výpoveď, v ktorej jedna z jeho údajných obetí Virginia Robertsová Giuffreová tvrdila, že ju Epstein držal ako sexuálnu otrokyňu. Finančník sa už v júli pravdepodobne o samovraždu pokúsil a vyšetrovatelia sa podľa denníka New York Post domnievali, že si mohol zranenia na krku spôsobiť zámerne, aby sa dostal z väzby, ktorú mu súd nedovolil na kauciu opustiť.

Väzenskí strážnici falšovali výkazy o kontrole Epsteina a jeho cely
Zdroj oboznámený s vyšetrovaním okolností smrti amerického finančníka Jeffreyho Epsteina tvrdí, že príslušníci väzenskej stráže, ktorí mali jeho celu kontrolovať každú pol hodinu, to nerobili a falšovali výkazy o svojich obchôdzkach. Informovala o... Čítať ďalej
14 | 08 | 2019 | TASR


Epsteina v osudný deň strážil muž a žena, ani jedného z nich zatiaľ vyšetrovatelia oficiálne neidentifikovali. Obaja boli postavení mimo službu. V osudnú noc slúžili nadčas, ktorý bol údajne povinný. Podľa iného zdroja sa však prihlásili na smenu dobrovoľne.

Ministerstvo spravodlivosti uviedlo, že medzi polnocou a ôsmou ráno slúžilo 10 dozorcov z 18. Jedna ďalšia osoba potom mala mať službu, ale neprišla. FBI zisťuje, čo presne dozorcovia zodpovední za Epsteina v čase smeny robili. Ani jeden z nich nekomunikuje s vyšetrovateľmi a obaja si najali právnika, uviedla CNN.

Jeffrey Epstein sa vedľa Trumpa stýkal aj s niekdajším demokratickým prezidentom Billom Clintonom či britským princom Andrewem. Trump ho v rozhovore pre časopis New York označil ako "výborného chlapíka".

Už v roku 2008 bol Epstein v rámci kontroverznej tajnej dohody s obžalobou odsúdený za sexuálne zneužívanie na 18 mesiacov. K vine sa finančník nepriznal a nový proces mal začať budúci rok. V prípade usvedčenia mu hrozilo aj 45 rokov väzenia.

Marek Molnár: Epsteinove divné chúťky? Obraz Billa Clintona oblečeného v modrých šatách!
Jeffrey Epstein mal bizarný portrét Billa Clintona v šatách v jeho manhattanskom sídle. Informuje o tom DailyMailTV. Čítať ďalej
15 | 08 | 2019 | Marek Molnár