Ekonomická kríza klope na dvere: Ľudia prídu o prácu, najhoršia situácia od roku 2009
09 | 08 | 2019 I Ján Prokop

Kvôli firemným bankrotom zaniklo v Spojených štátoch za prvých sedem mesiacov tohto roka 42.937 pracovných miest, čo je najviac od recesie v roku 2009, keď za sedem mesiacov zaniklo kvôli bankrotom 50.258 pracovných miest.


Medziročný počet zaniknutých pracovných miest je vyšší o 40 percent a o proti celému minulému roku o takmer 20 percent. Uviedol to server blogs.wsj.com s odvolaním sa na údaje od konzultačnej spoločnosti Challenger, Gray & Christmas.

Miera nezamestnanosti v USA je momentálne rekordne nízka. Napriek tomu je počet zaniknutých pracovných miest relatívne vysoký v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi. Challenger, Gray & Christmas upozornil, že tohtoročný údaj za sedem mesiacov je dokonca vyšší, než celoročný údaj zaniknutých pracovných miest kvôli bankrotu v každom roku od roku 2009.

Tréning zamestnancov proti kyber útokom je nevyhnutnosťou. Ak ho zanedbáme, škody budú v miliónoch eur
Zvýšiť povedomie o kybernetickej bezpečnosti, naučiť IT zamestnancov štátnej správy a samosprávy reagovať na neustále vznikajúce nové bezpečnostné hrozby a vytvoriť im priestor na reálny tréning má národný projekt s názvom – Vybudovanie Centra... Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | SITA


Z celkového počtu zaniknutých pracovných miest za január až júl je bankrot uvedený ako dôvod u 11,6 percenta z nich. Vlani tento podiel predstavoval 11,3 percenta. Od roku 2007 sa bankroty podieľajú na počte zaniknutých pracovných miest každým rokom zhruba šiestimi percentami.

Najviac miest zaniklo v maloobchodnom sektore. Analytická firma Coresight Research uvádza, že počet uzavretých obchodov za prvých sedem mesiacov tohto roka prekonal ich počet za celý minulý rok. Očakáva, že do konca roka bude zatvorených 12.000 obchodov, keď za sedem mesiacov sa ich zavrelo 7567 a za celý minulý rok 5864.

Podľa amerického bankrotového inštitútu bolo v júli podaných 64.283 žiadostí o bankrotovú ochranu. Vlani v júli ich bolo o viac ako 2000 menej. Osobných bankrotov bolo tento rok v júli zhruba o 1000 viac.

Francúzsky herec Alain Delon sa zotavuje po mozgovej porážke
Legendárny francúzsky herec Alain Delon sa vo Švajčiarsku zotavuje z mozgovej príhody, ktorú utrpel pred niekoľkými týždňami. Agentúre AFP to vo štvrtok povedal Delonov najstarší syn Anthony. Čítať ďalej
09 | 08 | 2019 | TASR