TRAGÉDIA: Policajt zastrelil siedmich kolegov, k útoku sa prihlásil Taliban
05 | 08 | 2019 I TASR

Policajt v juhoafganskej provincii Kandahár v nedeľu zastrelil siedmich svojich kolegov. Podľa informácií afganského predstaviteľa bezpečnostných síl, na ktoré sa odvoláva agentúra AP, sa k útoku prihlásilo militantné hnutie Taliban.


Ako vysvetľuje AP, tento incident bol jedným z útokov, keď sa príslušník Talibanu infiltroval medzi afganských policajtov či vojakov a následne zaútočil na afganské alebo medzinárodné bezpečnostné zložky.

Kandahársky hovorca Džamál Násir Barakzaj povedal, že útočník z miesta útoku, ku ktorému došlo v okrese Šáh Valí Kót, ušiel, a momentálne prebieha vyšetrovanie.

Skutočnosť, že útočník bol členom Talibanu, potvrdil hovorca tohto extrémistického hnutia Karí Júsuf Ahmadí.

Taliban má pod kontrolou polovicu územia Afganistanu a útoky podniká takmer každodenne. Minulý týždeň boli v tom istom okrese zabití dvaja americkí vojaci. Povstalci páchateľa, ktorý sa nachádza vo väzbe, označili za hrdinu.

Irak poprel, že by mu patril tanker zadržaný Iránom
Irak v nedeľu poprel, že by mu patril tanker, ktorý 31. júla zadržali v Perzskom zálive iránske revolučné gardy. Uviedla to agentúra DPA s odvolaním sa iracké ministerstvo ropného priemyslu, podľa ktorého ide o malé plavidlo, aké Irak... Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | TASR