ŠPORT: Rozhodca z NHL sa pred rokmi vyliečil z rakoviny, počas leta zbiera úspechy na golfových ihriskách
05 | 08 | 2019 I SITA

Kanaďan Garrett Rank patrí do prestížnej skupiny hlavných rozhodcov, ktorí pôsobia v zámorskej hokejovej NHL. Tridsaťjedenročný arbiter si letnú prestávku v profilige kráti golfom a v tomto športovom odvetví sa mu tiež darí.


Vlani sa kvalifikoval na major turnaj US Open a minulý týždeň ovládol významné amatérske podujatie Western Amateur v Michigane, kde triumfoval ako prvý kanadský hráč za ostatné štyri desaťročia. Rank pritom nemal jednoduchú životnú cestu. Pred ôsmimi rokmi zvládol boj s rakovinou a onedlho predčasne prišiel o otca.

"Takýto dôležitý titul z amatérskej úrovne som naháňal dlho a teraz sa stal môj sen skutočnosťou. Som nadšený z toho, čo som dokázal. Moje meno z trofeje už nikto nevymaže," cituje Ranka portál golfchannel.com.

ŠPORT: Olympijská víťazka v behu na lyžiach Johaugová majsterkou Nórska na 10 000 m
Najzaujímavejšie fakty z víkendovej atletiky vo svete: Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | SITA


Radosť hokejového rozhodcu je opodstatnená, veď predtým rovnaké podujatie ovládli golfové hviezdy ako Jack Nicklaus, Phil Mickelson alebo Tiger Woods.

Rank v roku 2011 prekonal rakovinu semenníkov a o štyri roky neskôr, v januári 2015, rozhodoval svoj prvý duel v NHL medzi Buffalom Sabres a Minnesotou Wild. Vzhľadom na povinnosti v najprestížnejšej lige sveta nemá veľa priestoru na golfový tréning.

Napriek tomu figuruje medzi amatérmi v elitnej stovke rebríčka a vlani sa prebojoval aj medzi profesionálov. Na minuloročnom podujatí "veľkej štvorky" US Open síce neprešiel cutom, no zmeral si sily s najlepšími.

Športovo založený rodák z ontárijskej Elmiry odohrá do začiatku novej sezóny NHL ešte jeden golfový turnaj - Canadian Mid-Amateur Championship. Na začiatku septembra sa však musí hlásiť v tréningových kempoch, aby mohol v nasledujúcom ročníku pridať do zbierky ďalšie stretnutia v hokejovej profilige. Zatiaľ ich v kariére viedol 262.

ŠPORT: Kyrgios si nechal aj tretí raz poradiť pri mečbale od fanúšika a vyhral turnaj vo Washingtone
Obrovské emócie, skvelá hra, ale neraz aj neprimerané výstrelky. Nick Kyrgios je špeciálna kapitola svetového mužského tenisu. Keď mu ide hra a nerozptyľuje sa okolím, predvádza parádne výkony ako po celý minulý týždeň na podujatí Citi Open vo... Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | SITA